CCIAT pregăteşte un nou curs pentru inspectori în domeniul SSM

CCIAT pregăteşte un nou curs pentru inspectori în domeniul SSM

0
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș lansează o nouă serie a cursului de Inspector în domeniul Securității și Sănătății în Muncă. Acesta va avea loc în perioada 17 septembrie – 5 octombrie, fiind acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări.

Cursul se adresează membrilor Comitetelor de Securitate si Sănătate în Muncă din orice unitate, instituţie, societate comercială sau bugetară; reprezentantului lucrătorilor; angajatorilor şi managerilor şi tuturor persoanelor interesate. Absolvenţii cursurilor vor dobândi competențele necesare pentru realizarea activităților de prevenire și protecție, informarea lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă, prevenirea accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale.

Obiectivele programului de formare sunt dezvoltarea profesională, aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă și în domeniul situatilor de urgență, aplicarea normelor de protecție a mediului. Tematica abordată pentru nivelul de bază include: cadrul legislativ general referitor la securitate și sănătate în muncă, concepte de bază referitoare la securitate și sănătate în muncă, noțiuni despre riscuri generale și prevenirea lor, noțiuni despre riscuri specifice și prevenirea lor în sectorul corespunzător activității întreprinderii și/sau unității, acordarea primului ajutor.

De asemenea, tematica abordată pentru nivelul mediu include cadrul legislativ general referitor la securitatea și sănătatea în muncă (SSM), criterii generale pentru evaluare riscurilor, organizarea activității de prevenire, acțiuni în caz de urgență, planuri de urgență și evacuare, elaborarea documentațiilor necesare desfășurării activității de prevenire și protecție, evidențe și raportări în domeniul securității și sănătății în muncă.

Programul cursului va fi de luni până vineri, între orele 16 – 20, iar locul de desfăşurare este Centrul Regional de Afaceri al CCIAT de pe Bd.


Eroilor de la Tisa nr. 22. Cei interesaţi trebuie să aibă minimum studii în învăţământul postliceal în profil tehnic, pentru a putea participa la curs. Certificatele obţinute la absolvirea cursului au recunoaştere naţională şi internationala şi sunt emise de Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Informaţii şi înscrieri – la Direcţia Formare si Perfecţionare Profesională a CCIAT, Centrul Regional de Afaceri Timisoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, telefon 0256/294.922, e-mail: cmates@cciat.ro; Cecilia Mates – coordonator curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.