ASU Politehnica o elimină dramatic pe Ripensia din Cupa României. ”Băieții în...

ASU Politehnica o elimină dramatic pe Ripensia din Cupa României. ”Băieții în ghete” au câștigat la limită, în prelungiri și cu om în plus GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ASU Politehnica și Ripensia au avut nevoie de 120 de minute pentru a fi separate in turul IV al Cupei României. Invingători au ieșit ”Băieții in ghete”, scor 2-1, prin ”dubla” lui Bogdan Bozian. Gazdele roș-galbene au evoluat insă in inferioritare numerică timp de aproape o oră după ce, in prima parte, au egalat din penalty prin Alexandru Bădăuță.

Cu doar câteva modificări față de echipele de bază. ASU Poli și Ripensia s-au intâlnit pe ”Dan Păltinișanu” intr-o Cupă care pare mai degrabă o obligativitate parțial deranjantă. In minutul 15 Călin Toma nu profită primul de una dintre gafele clasice ale divizionarelor secunde in acest start de sezon. Oaspeții au făcut-o patru minute mai târziu, când Păduraru a pierdut un balon in marginea careului mic și Bozian a convertit ”cadoul”. O altă eroare putea insemna 1-1, dar distribuția scurtă a lui Mera către Murariu a fost trimisă de Dumiter peste portar, dar și pe lângă țintă.

Au fost și multe probleme medicale in prima parte, atât Schieb, de la alb-violeți, cât și Ungureanu, de la roș-negrii (astăzi) au fost schimbați rapid din cauza unor accidentări, recidivă in cazul primului.

Minutul 31 putea aduce un nou gol pe o greșeală a lui Păduraru, dar de această dată portarul a fost ajutat pentru ca Bozian să nu recidiveze. Avea insă să fie până la urmă 1-1 la pauză, căci in minutul 40 arbitrul Florin Miron, adus tocmai de la București pentru acest duel local, a dictat penalty la o intervenție a lui Vidrăsan asupra lui Dumiter. De la punctul cu var a executat Bădăuță, in stânga lui Murariu, care a plonjat in partea cealaltă.

La reluare ”Băieții in ghete” au devenit mai insistenți și nu a lipsit mult ca in minutul 49 să fie 1-2 dar Ignea a trimis peste poartă din voleu și dintr-o poziție foarte bună in interiorul careului. peste șapte minute Ripensia a oferit o replică prin Dumiter, dar reluarea vârfului din careu a fost pe lângă poartă. In continuare tot ”oaspeții” au dominat, fără insă a avea ocazii notabile.

Alb-violeții cu superioritatea

Ripensia a jucat mai mult pe contraatac, a mai avut oportunități dar echilibrul s-a rupt, numeric, in minutul 72, după ce Bogdan Străuț a văzut direct cartonașul roșu pentru o intrare cu talpa asupra lui Miholca, din nou arbitrul de centru luând cea mai dură măsură. La următoarea fază ripensiștii au comentat intens faptul că intrarea lui Mera asupra lui Păduraru nu a fost sancționată decât cu un fault, fără cartonaș, in condițiile in care fundaș lui ASU Poli mai avea un galben. Alb-violeții au beneficiat și de o ”liberă” periculoasă cu trei minute inainte de expirarea timpului regulamentar, dar Bozian a executat peste poartă. In prelungiri Ignea a preferat și el o recentrare neinspirată, in loc de un șut la poartă și astfel s-a dus o altă ocazie inaintea reprizelor suplimentare.

Prelungirile au inceput tensionat. In al doilea minut de la restart, Bădăuță se descotorosește de Scutaru, pătrunde central și trage cu stângul, dar balonul lovește transversala. Asta după ce la faza anterioară Velici a ratat intercepția in careul opus și a solicitat penalty. In minutul 96 după un corner cedat amuzant de un fundaș al ”gazdelor” rezultă golul lui Bozian, același mijlocaș a impins acum balonul in poartă după ce Păduraru a scos greu lovitura de cap a lui Nicolescu.

Minutul 113 putea aduce insă și golul de 2-2 și poate trimiterea jocului la lovituri de departajare. Zaluschi a pivotat de câteva ori in fața careului și, la fel ca in prima repriză de prelungiri, a trimis balonul in transversală. Mingea a fost impinsă in plasă de Dumiter, dar acesta a fost sancționat deoarece se afla in ofsaid.

ASU Poli merge in turul următor, unde ar putea da de formațiile de primă ligă. Ripensia ratează in schimb un prim obiectiv.

A patra modificare

In prelungiri Cosmin Petruescu a profitat de noul regulament și l-a introdus pe Florin Lazea in locul lui Alin Ignea. De partea cealaltă Radu Suciu a făcut in prelungiri două schimbări și nu a avut astfel dreptul la aceeași prevedere.

Ripensia: Păduraru – B. Străuț, M. Toma, Apro – Ad. Popa, Burdeț, Anghelina (103 Zaluschi), C. Toma – Monea (110 Bărică), Dumiter, Ungureanu (37 Bădăuță). Antrenor: Radu Suciu.

ASU Politehnica: Murariu – Nicolescu, Mera (76 Bănică), Scutaru, Cojocaru – Vidrăsan, Ignea (110 Lazea) – Schieb (18 Miholca, 90 Ghinescu), Bozian, Bedea – Velici. Antrenor: Cosmin Petruescu.

UPDATE Cosmin Petruescu: „Efort admirabil”

„Felicit jucătorii ambelor echipe, au făcut un efort admirabil.


Noi in urmă cu trei zile am jucat, echipa adversă a venit de la București. Atât noi, cât și gazdele, era să zic oaspeții, merită felicitate pentru jocul prestat… Cred că victoria noastră e meritată, sper să nu fiu acuzat de subiectivism. E adevărat că am beneficiat de avanatajul omului in plus… Mă bucur că experiența jucătorilor noștri și-a spus cuvântul. Indiferent de poziții și valoare, când se intalnesc două echipe din Timișoara aceasta se anulează”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Am avut noroc și in prelungiri la bara lui Zaluschi. Era normal ca Ripensia să forțeze, să-și joace șansa până la capăt… Prețul pentru această calificare e destul de mare, dar fanii noștri merită. Avem timp să ne refacem fizic, să ne recuperăm medical și cu siguranță vrem să aliniem cea mai bună echipă la Petrolul”, a precizat „Conferenţiarul” cu referire la accidentările lui Schieb şi Miholca.

„Dacă tot am incheiat setul mi-aș dori să ajungem pe locul Simonei Halep. Pentru mine a fost doar un game, Toni Foale a participat la celelalte. Cu siguranță cei de la Ripensia știu că a fost o glumă. Ne cunoaștem in afara terenului…”, a spus Petruescu cu referire la „setul” 6-1 de victorii in faţa Ripensiei.

Imi doresc să fie un spectacol, orice echipă, dacă se va juca precum in seara asta. Indiferent e nume, am incredere in

Sunt discuții pe care le voi avea in echipă, am avut jucători cu o stare excesivă de nervozitate și am fost nevoit să-l schimb ca să nu riscăm o eliminare.

UPDATE 2 Radu Suciu: „Nu putem acuza pe nimeni”

„Dincolo de greșelile inerente arbitrajul a fost imparțial. Eliminarea, normal că a rupt echilibrul, mai ales că erau două echipe de valoare apropiată, cu construcție, posesie de ambele părți, cel puțin cât am fost in zece oameni”, a declarat şi Radu Suciu, „interimarul” Ripensiei.

„Nu putem acuza pe nimeni, arbitrajul face parte din economia partidei. Noi trebuia să ne adaptăm. Am făcut-o cât am putut, dar după minute de presiune e suficient o eroare… Dacă Ripensia joacă precum astăzi, constant, pot să fie ghinioane, dar tot așa vor veni puncte”, a mai spus Suciu.

„Unii sunt necopți in acest moment pentru un meci de Cupă sau de Liga a II-a. Am considerat că nu pot acum să mizez pe ei și poate le făceam un rău”, a adăugat acesta despre faptul că nu a mizat pe toate schimbările in timpul regulamentar.

Suciu nu exclude un „complex” in faţa lui ASU Poli. „E posibil să nu ne convină stilul lor, a rămas același. Rămâne la ei acea dăruire in joc, alergătură multă, disciplină tactică…”, a conchis fostul portar al Politehnicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.