O clădire de birouri din Timişoara, în topul construcţiilor publice din ţară....

O clădire de birouri din Timişoara, în topul construcţiilor publice din ţară. Ce o face atât de specială din punct de vedere arhitectural

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Proiectul „Vox Technology Park” din Timişoara a primit premiul secţiunii „Arhitectura Construcţiilor Publice” în cadrul Bienalei Naţionale de Arhitectură, competiţie organizată de Uniunea Arhitecţilor din România.

Proiectul imobiliar finalizat la începutul acestui an în zona Torontalului constă într-un ansamblu de birouri, conceptul arhitectural fiind realizat de Radu Golumba, arhitect în cadrul biroului StudioArca. El a declarat că a dorit să realizeze o clădire etalon într-un oraş aflat în plină dezvoltare economică, un reper cu o puternică identitate urbană prin echilibrul dimensiunilor sale şi eleganţa traforului alb, care atenuează masivitatea volumului. „Ritmul elementelor verticale dau dinamism faţadelor şi conferă spaţiilor interioare un grad înalt de flexibilitate în dispunerea partiţiilor interioare”, a adăugat arhitectul.

Pe lângă conceptul arhitectural distinctiv, proiectul permite identificarea biometrică a angajaţilor printr-o aplicaţie care generează o cheie de acces de tip QR code în urma recunoaşterii faciale sau a amprentei, dar şi spaţii pentru biciclişti, food-court şi sală de fitness, spaţii comerciale şi de servicii. Investitorii au precizat că acesta este începutul creării unui nou pol de dezvoltare economică şi imobiliară în Timişoara, într-o zonă cu acces facil către numeroase puncte de acces şi la doar şase minute de centrul oraşului, iar în prezent lucrează la un proiect rezidenţial unic la nivel naţional.

În apropierea birourilor, dezvoltatorul a început construcţia ansamblului rezidenţial „Vox Vertical Village”, o clădire cu zece nivele şi 120 de spaţii locative care se doresc a fi „case cu grădină” la înălţime, prin amenajarea unei păduri verticale pe terasele locuinţelor, care va redefini stilul de viaţă urban.

Surse foto: ziare.com, businesscover.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.