Polițiștii locali pe segway, amenzi pe bandă rulantă pentru șoferii care parchează...

Polițiștii locali pe segway, amenzi pe bandă rulantă pentru șoferii care parchează pe pistele de biciclete, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Sute de șoferi din Timișoara care au parcat pe pistele de biciclete au fost arși la buzunare de polițiștii locali care patrulează pe segway. Potrivit reprezentanților Poliției Locale Timișoara, doar de la 1 octombrie și până în prezent, au fost aplicate 291 de amenzi pentru staționarea sau oprirea mașinilor pe pistele pentru bicicliști.

“Reamintim că sancțiunile aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă. Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise pentru a evita sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor”, au informat reprezentanții instituției.

De asemenea, Poliția Locală Timișoara a mai informat că sunt în vizorul oamenilor legii și șoferii care parchează în alte locuri neregulamentar, astfel că blochează căile de acces, sau staționează în stațiile mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni sau pe liniile de tramvai. De la începutul acestei luni, timișorenii au sesizat peste 30 de astfel de cazuri, la care polițiștii locali s-au deplasat în vederea identificării șoferilor și aplicarea de sancțiuni.

“Mai grav este când se pune în dificultate transportul public de călători, fiind parcate autovehiculele foarte aproape de linii de rulare a tramvaielor.


O astfel de situație a fost constatată serile trecute pe str. Ștefan cel Mare, în apropierea Fabricii de Bere. Un tânăr care și-a lăsat autoturismul foarte aproape de liniile de tramvai și a plecat la un restaurant a fost identificat și sancționat de polițiștii locali cu sancțiunea maximă prevăzută de OUG 195/2002, respectiv 725 lei și 3 puncte penalizare la permis”, a arătat Poliția Locală Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.