Taximetriştii protestează sub geamul primarului. Nicolae Robu: „Pot să spună în vuvuzele...

Taximetriştii protestează sub geamul primarului. Nicolae Robu: „Pot să spună în vuvuzele cât vor. Să meargă în instanţă” FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


p>Aproximativ 150 de taximetriști din Timișoara s-au adunat, în jurul orei 10:00, în faţa primăriei, în semn de protest faţă de Uber.

Protestul a început cu intonarea imnului României la o boxă, apoi s-a auzit melodia „Doamne, ocrotește-i pe români”. Manifestanții țin în mâini pancarte cu mesaje precum „Stop pirateriei!”, „Noi respectăm legea, voi?”, „Respectați legea!”, „Robu, ai uitat când pe noi tu te-ai bazat?” sau „Vrem dialog!”. Protestatarii se folosesc de vuvuzele pentru a face zgomot, iar unii dintre ei țin în mâini steaguri tricolore.

“Am depus la sediul IPJ Timiș o listă cu 242 de transportatori ilegali, mașini care nu au autorizație, să îi verifice. Este hârtia depusă la șeful IPJ Timiș și așteptăm să vedem dacă colaborează cu noi. Ne adresăm autorităților să-și facă datoria. Să terminăm cu tot felul de măști puse pe față. Ne-am săturat de minciuni și de aceea vrem fapte concrete. Noi încercăm să facem din taximetrie o meserie frumoasă, să ridicăm standardele, să venim în slujba cetățenilor, ne-am făcut aplicații informatice, ne-am schimbat mașinile, de la Mercedes, BMW-uri, până la Logan-uri ultimele tipuri. Această concurență neloială e menită de a ne discrimina, de a ne produce pagube și de a ne pune într-o lumină proastă. Ei se erijează în oameni cinstiți. Nu facem reclamă la nicio companie aici, ne referim la toți transportatorii ilegali, clandestini, trebuie să se aplice legea pentru toți. Nouă nu ne este frică de concurență. Noi cerem să fie egali în fața legii, să nu se mai facă manipulări, să nu mai fim mințiți. Așa cum spune și imnul «Deșteaptă-te, române» și Veta Biriș, eu cred că nu trebuie să ne mințim unii pe alții, să plecăm să ne câștigăm pâinea pe alte meleaguri”, a precizat Adrian Jugănaru.

Taximetriștii i-au solicitat primarului Robu să vină în faţa instituției ca să discute.

“Este dreptul lor legal să protesteze, le-am dat autorizație pentru asta. Eu le-am semnalat în mai multe rânduri în care am avut întâlniri că nu se adresează unde trebuie. Nu știu de ce nu merg în instanță, pentru că este singura instituție care este abilitată să se pronunțe pe această speță. Pot să spună în vuvuzele cât vor în fața primăriei. Să meargă în instanță, pentru că primăria nu are orice prerogative ar vrea ei să aibă sau își dorește primăria ea însăși să aibă. Are prerogative foarte clare, stabilite prin lege. Noi nu putem să ne implicăm în activități economice, dincolo de cele care sunt în jurisdicția noastră, respectiv pentru care ne abilitează legea. Le-am explicat foarte frumos lucrul acesta. Dacă o instanță de judecată interzice activitatea de taxi Uber, noi ne conformăm, desigur. Poliția locală își exercită prerogativele, atât cât le are și ea, că nu le are nelimitate. Dacă în schimb instanța de judecată spune că este o activitate legală, atunci noi nu avem ce să facem. Prin legea taximetriei noi nu avem responsabilități, decât în relația cu cei care fac taxi în acepțiunea legii. E foarte simplu, îmi pare rău că nu vor să înțeleagă și de atât amar de vreme mereu fac agitație pe acest subiect și cred că cineva îi dezinformează, pentru că eu le-am spus foarte limpede să meargă la instanță”, a declarat Nicolae Robu despre protestul taximetriștilor din fața instituției.

Taximetriştii merg mâine între orele 10 şi 13 în faţa Prefecturii Timiş, urmând ca joi să se reîntoarcă, în acelaşi interval orar, în faţa Primăriei Timişoara.

Foto: Virgil Simonescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.