WC aruncat pe stradă, la Timișoara. Polițiștii locali continuă să dea amenzi...

WC aruncat pe stradă, la Timișoara. Polițiștii locali continuă să dea amenzi pentru gunoiul de pe domeniul public

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali au continuat, și în această săptămână, verificările cu scopul prinderii timișorenilor care aruncă gunoaie pe domeniul public și astfel contribuie la formarea rampelor clandestine.

Potrivit reprezentaților Poliției Locale Timișoara, doar în ultimele zile, alte zece persoane care au abandonat deșeuri în locații precum str. Ioan Slavici, Petru Ispirescu, Constantin Stere, Aurel Ciupe, Piața Traian au fost amendate. Aceste sancțiuni se adaugă altor 30 aplicate tot în ultima săptămână celor surprinși aruncând gunoaie precum resturi alimentare, ambalaje, peturi sau chiștoace de țigări pe străzi și pe spațiul verde.

“O contribuție importantă o au și camerele video amplasate în locațiile în care frecvent se formează rampe clandestine de deșeuri, fiind aplicate sancțiuni celor surprinși aruncând în zonele respective tot felul de deșeuri, dar trebuie menționat și faptul că procedura de luare a măsurilor legale în cazul acestora poate dura o anumită perioadă, deoarece persoanele în cauză trebuie mai întâi identificate pe baza imaginilor. Poliția Locală acționează însă permanent pe această linie, existând numeroase sesizări de la cetățeni cu privire la abandonarea de deșeuri”, a informat Poliția Locală Timișoara.

Reprezentanții instituției atrag atenția că persoanele fizice care aruncă deșeuri pe domeniul public ristă amenzi între 500 și 1.000 de lei, iar persoanele juridice între 1.000 și 2.500 de lei.


Timișorenii care observă persoane aruncând deșeuri sau rampe clandestine de gunoi pot sesiza aceste situații la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.