Fostul premier Grindeanu, posibil candidat la Primăria Timișoara. Victor Ponta: “Am auzit...

Fostul premier Grindeanu, posibil candidat la Primăria Timișoara. Victor Ponta: “Am auzit și eu zvonuri”

0
DISTRIBUIȚI

victor ponta

Fostul premier Sorin Grindeanu ar putea candida la alegerile locale din anul 2020 pentru Primăria Timișoara. În acest moment, președintele ANCOM nu mai face parte din niciun partid, după ce a fost exclus din PSD.

Zvonul cum că Sorin Grindeanu ar putea lupta împotriva lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara a ajuns și la urechile fostului premier Victor Ponta, în prezent președinte al partidului Pro România.

Întrebat vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Timișoara, dacă în cadrul partidului s-a discutat despre un posibil candidat, Victor Ponta a precizat că “este prematur să ne gândim la asta. Timișoara are oportunități de dezvoltare, s-a dezvoltat, va fi Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Dacă se va face mai puțin război politic la Timișoara și dacă autoritățile locale și cele naționale o să colaboreze, s-ar putea să nu se rateze această posibilitate de dezvoltare pentru oraș, la fel cum s-a întâmplat și cu Sibiul, când a fost Capitală Culturală Europeană. Dacă putem să sprijinim orașul, îl sprijinim. Pentru candidatul la Primăria Timișoara avem timp să ne gândim, vrem să fie un om cu care să nu ne facem de râs”.

De asemenea, lui Victor Ponta i s-a atras atenția că există un zvon cum că Sorin Grindeanu ar putea candida din partea partidului, fostul premier afirmând că “am auzit și eu acest zvon. În acest moment, Sorin Grindeanu este președintele ANCOM. Dacă va dori să candideze, să spună domnia sa. De la PSD nu poate, că l-au exclus.


Nu putem vorbi noi de așa ceva, dacă va dori să facă din nou politică, va trebui să spună domnia sa”.

Președintele Pro România a atacat, în cadrul conferinței de presă de astăzi, Guvernul PSD-ALDE, declarând că “oamenii sunt foarte dezamăgiți. Dacă știam că ajunge Dăncilă premier și pune taxe peste taxe, nu aș fi făcut campanie pentru PSD în 2016. În zona de vest, slavă Domnului, s-au mai făcut proiecte de infrastructură, se finalizează cele începute în 2018. Dar nu ar trebui ca doar cei din alte zone să vină în zona de vest. Toate taxele anunțate în decembrie, într-o pornire de Fidel Castro, sunt niște prostii, niște aberații. Firmele de telecomunicații, energie, băncile nu vor pleca din România, dar vor transfera acele costuri către oameni, în facturi, credite, ceea ce plătește fiecare companie. Și atunci care mai e ideea?”.

Totodată, Victor Ponta a afirmat, în ceea ce privește alegerile europarlamentare din acest an, că Pro România va avea propria listă de candidați și că va fi primul pe listă, însă “nu voi merge la Bruxelles, rămân la București, am lucruri mai importante de făcut la București”. Fostul premier a comentat și intenția realizării unei Săli Polivalente la Timișoara, precizând că “este bine să se facă, dar sunt zero lei. Ori se face cu resurse proprii… Din păcate, cu guvernul actual nu se fac investiții de niciun fel”.

Victor Ponta a făcut câteva precizări și cu privire la partidul pe care-l conduce, declarând că “nu vrem să facem un PSD mai mic. Nu asta a fost ideea mea. Noi chiar vrem să facem un partid de centru-stânga, pro-european, PSD nu mai e pro-european. Dacă vin oameni din PSD, unii buni sunt bine primiți. Baroni, învârtiții, oameni care se plimbă nu ne interesează. Nu vreau să transferăm la Caraș sau în alte părți tot PSD-ul. Am greșit că nu am făcut suficientă curățenie în PSD când am fost în PSD. Unii trebuie să rămână cu Dragnea până la capăt. Oamenii buni sunt bine veniți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.