Incendiu de proporții la Timișoara. Flăcările au cuprins mansarda unui bloc UPDATE...

Incendiu de proporții la Timișoara. Flăcările au cuprins mansarda unui bloc UPDATE 6 Când se stabilește cauza FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Un incendiu masiv a izbucnit în această după-amiază la mansarda unui bloc de pe strada Martir Nicoară Elena, în apropiere de piața din zona Calea Girocului din Timișoara.

La fața locului s-au deplasat șase autospeciale ale ISU Timiș, iar pompierii luptă acum cu flăcările care riscă să se extindă la acoperișul întregului bloc. Locatarii s-au autoevacuat.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Intervenția autoscării, vitală pentru lupta cu focul la înălțime a fost îngreunată de mașinile parcate, unele au fost ridicate pe brațe, incendiul a fost localizat și este controlat, pompierii reușind să oprească extinderea flăcărilor.


Operațiunea este coordonată chiar de șeful ISU Timiș, locotenent-colonelul Vasile Mihoc. La locul evenimentului s-au deplasat și echipe de la Enel, pentru a opri furnizarea de energie electrică în zonele afectate.

UPDATE 2 „Am văzut fum negru, dar s-a oprit câteva secunde și am intrat înapoi în casă. Apoi a venit vecina de lângă și a zis vezi că arde podul, iar când am ieșit pe scară la etajul cinci, deja era flacără mare acolo sus, m-am întors, am luat ghiozdanul, fâșul pe mine și am ieșit afară. Deja cădea cenușă, jar, din pod, flacăra era roșie deasupra. Am coborât bătând în ușă la vecini, să iasă afară”, a povestit o locatară din blocul afectat de incendiu.

Pompierii luptă în continuare cu focul, autoscara de 42 de metri intrată recent în dotarea ISU Timiș fiind mutată în alt unghi pentru a opri extinderea focului la blocul vecin.

UPDATE 3 „Am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mansarda unui bloc cu cinci etaje. În acest moment incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidarea acestuia. Din imobil s-au autoevacuat aproximativ 50 de persoane, care nu au necesitat îngrijiri medicale. Se intervine cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autoscări mecanice, echipaje de prim ajutor, Poliție și jandarmi”, a declarat Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Timiș.

UPDATE 4 În ajutorul echipajelor timișorene au venit și pompieri de la Lugoj și Buziaș, iar incendiul a fost izolat după ce au ars aproximativ 450 – 500 de metri pătrați de acoperiș.

UPDATE 5 Un bărbat care locuiește într-un apartament aflat într-o scară alăturată celei afectate de incendiu le-a spus pompierilor că urcă până la etajul al doilea pentru a-și lua o haină, fiindu-i frig. Acesta a refuzat, însă, apoi să mai coboare din blocul evacuat, pompierii și jandarmii fiind nevoiți să urce după el.

UPDATE 6 ISU Timiș a anunțat că incendiul a fost lichidat la 19,28, cauza probabilă va fi stabilită mâine de o echipă formată din specialiști pompieri și polițiști. Mansarda a fost construită în 2012 și în acel moment nu era necesar vreun aviz din partea pompierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.