Celebra formație americană Ministry susține un concert în premieră în România, la...

Celebra formație americană Ministry susține un concert în premieră în România, la festivalul Rock La Mureș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Pionierii genului industrial, Ministry, vor susține un concert în premieră în România, în cadrul celei de-a zecea ediții a festivalului Rock la Mureș, eveniment va avea loc în perioada 12 – 13 iulie 2019 la Periam – Port (județul Timiș). Alături de Ministry, pe scenele festivalului Rock la Mureș vor mai concerta Tha Casualties (S.U.A.), Paddy and the Rats (Ungaria), Luna Amară și Dirty Shirt.

Formația Ministry este o trupă rock americană fondată în 1981 de celebrul muzician Al Jourgensen din Chicago. Inițial, trupa a abordat un synth-pop dar sound-ul lor s-a schimbat pe parcurs, muzica lor fiind considerată a fi definitorie pentru scena metal – industrial. Componența trupei s-a schimbat frecvent pe parcursul istoriei sale, cu excepția lui Jourgensen care este principalul producător, cântăreț, compozitor și instrumentalist al trupei. Formația a obținut succes comercial la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, cu trei dintre albumele lor de studio: The Land of Rape and Honey (1988), The Mind Is a Terrible Thing to Taste (1989) și Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs (1992). Trupa a fost nominalizată la șase premii Grammy și a susținut concerte la cele mai celebre festivaluri din lume.

De-a lungul anilor, Al Jourgensen a lucrat ca și producător la o serie de albume editate de trupe ca Skinny Puppy, Nine Inch Nails, Smashing Pumpkins sau Red Hot Chilli Peppers.
Odată cu lansarea discului „Psalm 69: The Way to Succeed and The Way to Suck Eggs“(1992), trupa a repurtat din nou succes, iar doi ani mai târziu formația a lansat albumul Filth Pig. Pe 23 decembrie 2012, chitaristul Mike Scaccia a suferit un atac de cord și a murit. La scurt timp după aceea, Jourgensen a desființat trupa. Cu doi ani în urmă, formația Minstry a revenit la Nuclear Blast Records, iar anul trecut a lansat cel de-al 14-lea album de studio, „AmeriKKKant”, pe 9 martie 2018.

În cursul acestei veri, formația Ministry va urca pe scenele unor festivaluri de renume din întreaga lume, inclusiv în cadrul festivalului Nova Rock în Austria, Kknotfest (Franța), Graspop Metal Meeting (Belgia) sau Gefle Metal Festival (Suedia). Alături de Ministry, Al Jourgensen este cunoscut și din proiectele Surgical Meth Machine sau Revolting Cocks.

O altă formație americană care va fi prezentă în premieră în România la Rock la Mureș este The Causalties.


Formația a luat naștere în 1990 la New York și se definește a fi „street punk band“. De-a lungul anilor trupa a editat o serie de albume, cel mai recent fiind Written In Blood în 2018. De-a lungul anilor formația The Causalties a concertat alături de nume ca The Exploited, GBH, Cockney Rejects, Slaughter & the Dogs Hatebreed, Crowbar sau Anti-Establishment.

Lansată în 2000, Luna Amară este formația fanion pentru mai multe generații de consumatori de muzică live care apreciază mesajele sociale dar și de dragoste, ale poeziilor care abordează diverse stări. Se pune accentul pe solourile de trompetă, riffurile de chitară și îmbinarea contrastantă a duetului de voci, cvintetul fiind apreciat și pentru secția ritmică solidă care stă la baza pieselor. Trupa clujeană se bucură de succes pe plan național, promovând „Folclor”, „Roșu aprins”, „Gri dorian”, „Ego no.4”, „Oraș”, „Chihlimbar” și „Pietre în alb” în peste 800 de concerte, fiind invitată și în Anglia, Germania, Olanda, Franța, Ungaria, Moldova, Bulgaria și Turcia, de-a lungul celor 19 ani de activitate neîntreruptă.

Fără îndoială, Dirty Shirt este una din cele mai originale și iubite formații de rock din România, cunoscută datorită măestriei cu care combină elementele muzicale moderne din rock / metal cu influențe tradiționale din Europa de Est, dar și world music, funk, electro, etc. Din 1995 și până acum, prin muncă, devotament, talent și originalitate, Dirty Shirt a prezentat pe cele mai mari scene din România și din lume un brand 100% autentic de metal. Dirty Shirt a câștigat locul 2 la Wacken Metal Battle în 2014, cel mai prestigios concurs metal din lume și a plecat acasă cu trofeele pentru „Best Rock Ambassador” (Metalhead Awards) și „Best Romanian Metal Act” (Maximum Rock Awards), acordate în cadrul celor mai mari ceremonii de premiere din România, în sfera muzicii rock. Formația Dirty Shirt va lansa mult așteptatul album “Letchology” pe data de 8 martie 2019 prin casele de discuri Rock Attack Records / Cargo Records (world wide) si Apathia Records / Season of Mist (Franța). Pentru promovarea acestui album, Dirty Shirt va susține un turneu european important.

Festivalul Rock la Mureş, primul eveniment de acest gen „open – air“ din ţara noastră, a luat naştere în vara anului 2002. Festivalul Rock la Mureș va avea parte de trei scene, camping gratuit și o serie de activități care se vor desfășura în timpul zilei ce includ workshop-uri și diverse activități sportive. Abonamentele early birds pentru festival se pot cumpăra la prețul de 59 de lei. Abonamentele pentru festivalul Rock la Mureș se vor putea procura exclusiv online, iar biletele valabile pentru o zi se vor găsi doar la fața locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.