Filmul de debut al unui tânăr regizor timișorean, proiectat în scop caritabil

Filmul de debut al unui tânăr regizor timișorean, proiectat în scop caritabil

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1034296644">

Primul lungmetraj al tânărului regizor timişorean Florin Brânză, „Casa din copac”, va putea fi văzut la Timişoara joi, 21 februarie 2019, de la ora 20.00, în sala 5 de la Cinema City Shopping City. Proiecţia acestui film de debut are un scop caritabil, beneficiari fiind copiii bolnavi de cancer internaţi în spitalele din Timişoara şi din alte localităţi ale ţării.

După ce a absolvit liceul „Jean Louis Calderon” din Timişoara, Florin Brânză a studiat producţie media la Universitatea Bedfortshire din Anglia iar în 2016, în perioada studenţiei, a scris şi a regizat scurtmetrajul „Casa din copac”, cu care a fost prezent la numeroase festivaluri, filmul fiind nominalizat la categoria „Best Short Drama” la Royal Television Society din Londra. După ce a lucrat ca frelancer, videograf şi editor, tânărul regizor a scris scenariul, a produs şi a regizat lungmetrajul „Casa din Copac”, bazat pe ideea scurtmetrajului realizat cu doi ani în urmă, împreună cu o echipă de colegi şi prieteni profesionişti în domeniu.

Filmul este povestea unui bărbat recent divorţat, care încerarcă să se apropie de fiica sa, care stătea cu el doar la sfârşit de săptămână, construind o casă într-un copac, atunci când şi-a dat seama că în timpul vacanţei ar putea avea copilul alături mai multă vreme. Tribunalul nu a acceptat însă schimbarea condiţiilor de custodie aşa încât tatăl fetei, marcat de aceste decizii, începe să retrăiască tot mai multe momente din copilăria sa, în care propriul său tată, care i-a influenţat viaţa în rău, are un rol important. Din distribuţie fac parte atât actori timişoreni, cât şi din ţară şi străinătate: Bogdan Fanariu, Laurenţiu Pleşa, Mădălina Ghiţescu-Petre, Alina Ilea, Jan Nova, William Ashmore, Robert Copoţ, Mirela Puia, Romeo Ioan, precum şi copiii Ianisa Jelmărean şi Lucia Puia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.