Motivele pentru care se închide fabrica de pantofi din Lugoj în care...

Motivele pentru care se închide fabrica de pantofi din Lugoj în care lucrează 700 de persoane

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Reiker România au anunțat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, de ce au luat decizia de a închide fabrica de pantofi din Lugoj, în care lucrează aproape 700 de persoane. Printre motive se numără lipsa forței de muncă calificată, din cauza absenței școlilor profesionale, sau productivitatea în scădere.

“Firma Reiker a început activitatea în România în februarie 1998 și a fost unul din cei mai mari angajatori din vestul României. Firmele de producție ale concernului Rieker România au angajat în cei peste 20 de ani de existență peste 20.000 de salariați și au fost produse aici peste 47 de milioane de perechi de pantofi. Piața muncii este extrem de dinamică și de competitivă în județul Timiș și va fi din ce în ce mai competitivă, ceea ce face să crească din ce în ce mai mult costurile cu forța de muncă, pe fondul luptei acerbe pentru atragerea angajaților.


De asemenea, ne confruntăm cu lipsa forței de muncă calificată în domeniul confecții încălțăminte din cauza absenței școlilor profesionale. Cu toate că numărul actual al angajaților nu depășește 700, rezultă o fluctuație foarte mare, din ce în ce mai accentuată în ultimii ani, circa 40% din angajați fiind noi, ceea ce duce la o scădere a calității produselor. Productivitatea muncii, de asemenea, este în scădere”, scrie în comunicatul semnat de managerul Rieker România, Markus Rapp.

De asemenea, reprezentanții companiei Rieker arată că sunt costuri mari și în ceea ce privește asigurarea transportului angajaților, dar și pentru plata utilităților.

“Aproximativ 65% din personalul angajat face naveta cu 11 autobuze din localitățile din jurul Lugojului, unele autobuze aducând angajații chiar și de la 70 de kilometri, ceea ce înseamnă, de asemenea, costuri însemnate. Un alt aspect important este costul tot mai ridicat al utilităților, confruntându-ne cu o creștere de 35% în ultimele 3 luni. Toți acești factori fac nerentabilă și nesustenabilă producerea unei cantități prea mici de pantofi raportată la costurile în creștere. În consecință, ne vedem obligați să încetăm activitatea de producție în România”, se arată în comunicat.

Reprezentații Reiker mai informează, cu privire la angajații care urmează să fie disponibilizați, că vor lua toate măsurile de protecție socială prevăzute de legislație. De asemenea, au fost contactate firmele din orașul Lugoj care sunt în căutare de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.