Consilier local PSD: Este haos în administrația locală, Nicolae Robu merită nota...

Consilier local PSD: Este haos în administrația locală, Nicolae Robu merită nota 4

0
DISTRIBUIȚI

mazilu ionescu

Consilierul local PSD Sorin Ionescu a criticat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, modul în care Nicolae Robu conduce Primăria Timișoara, precizând că este haos în administrația publică locală din toate punctele de vedere.

„E haos administrativ, e haos organizatoric, e haos în toate palierele care țin de administrația publică locală. De multe ori, din păcate, avem senzația că edilul șef al orașului orbecăie în încercarea de a gestiona acest haos. (…) Haos este și în timpul ședințelor de consiliu local. Zeci de ședințe, unele de îndată, altele extraordinare. Toate acestea ne arată, de fapt, că primarul nu mai controlează ceea ce se întâmplă în primărie. Credem că rezolvarea acestor probleme într-o manieră strict pompieristică, în care nu avem niciun orizont de dezvoltare al orașului pe următorii ani, nu face altceva decât să genereze acest haos din toate punctele de vedere”, a precizat Sorin Ionescu.

Consilierul local PSD a mai afirmat că Nicolae Robu ar merita nota patru pentru modul în care conduce Primăria Timișoara și că ne-am afla pe locul patru între orașele care fac parte din Alianța Vestului.

„Domnul primar a făcut recent publică o alianță cu încă trei orașe și desigur că ne bucură orice formă de asociere a orașului nostru, dar, din păcate, clasamentul arată exact ca și situația echipei de fotbal cu care ține domnul primar. Suntem pe ultimul loc.


Dacă ne comparăm cu Clujul, cu Oradea, cu Aradul, deținem, din păcate, locul patru la gunoaie, la absorbția de fonduri europene, la transportul în comun, la infrastructură. Cred că pentru acest haos organizatoric, în calitate de profesor nu pot să spun decât că domnul primar, țintind întotdeauna locul patru din patru echipe, nu poate fi etichetat decât cu nota patru pentru modul în care administrează și gestionează acest oraș”, a adăugat Sorin Ionescu.

De asemenea, consilierul local PSD Octavian Mazilu a criticat campania „Timișoara curată”, inițiată recent de Nicolae Robu, în condițiile în care noua firmă cu care a fost semnat contractul de salubrizare stradală nu s-a apucat încă de treabă.

„Curățenia orașului lasă în continuare foarte mult de dorit. Practic, Timișoara nu mai are un contract de curățenie de șase luni de zile. Este îmbucurător că s-a reușit semnarea cu o firmă a unui contract de salubrizare a orașului, dar fiind semnat la 10 februarie, lasă o marjă de trei luni pentru a fi instalată echipa operativă. Costul acestui contract este undeva la 400.000 de euro pe lună. Dacă ne gândim că șase luni am avut două contracte cu Horticola în valoare de 30.000 de euro, sigur că am economisit niște bani, dar nu cred că asta este ceea ce ne interesează în acest moment. Apoi, în mediul online a apărut ideea, nu mai fiți atât de nemulțumiți, cel mai bine este să punem mâna pe mături și să ne facem curățenie. La un oraș de 350.000 de locuitori și cu zeci de mii de vizitatori poate pe zi, e greu să spui că prin mijloace proprii asiguri curățenia orașului. Trebuie să ne preocupăm și să avem grijă de curățenia orașului, dar să lansăm campania Timișoara Curată ușor mi s-a părut și autoironică, ținând cont de cum arată orașul. Nu cred că prin mijloace dinastea heirupiste putem să asigurăm o Timișoară curată, așa cum ne dorim cu toții. Cred că fiecare trebuie să-și facă datoria la locul lui de muncăm conform fișei postului și pentru care este plătit. Cred că este firesc ca noi, cei din opoziție, să semnalăm astfel de lucruri”, a declarat Octavian Mazilu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.