Seară de rock alături de membrii formației Vest, la Timișoara

Seară de rock alături de membrii formației Vest, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Trupa Vest va susține un concert rock la Timișoara

Melomanii timişoreni sunt invitaţi la un concert susţinut de memebrii formaţiei Vest, evenimentul urmând să se desfăşoare vineri, 15 martie, de la ora 20.00, la The Post.

Trupa Vest s-a format în Timişoara în anul 2000 în componenţa Stoica Radu – chitară armonie şi voce, Lajos Varadi – chitară solo şi voce, Popa Ioan Puiu – tobe şi percuţie, Marcu Horia – Rică – chitară bass şi Viorel Screciu – solist vocal – chitară. În luna iulie a anului 2017, basistul formaţiei, Marcu Horia „Rică“, a murit.

În urmă cu patru ani, muzicianul timişorean Radu Stoica, solistul formației, a realizat un proiect amplu, dedicat oraşului Timişoara, alături de câţiva prieteni de suflet, albumul numit Timişoara Sacra Fame propunându-şi să reamintească tuturor celor interesaţi că „spiritul Timişoarei n-a murit“.


„Ideea de a compune o odă – imn despre oraşul Timişoara mi-a aparţinut, în condiţiile în care am constatat cu multă amărăciune o degradare continuă a vieţii culturale şi artistice a oraşului şi un dezinteres major sau chiar o complicitate în acest sens a unei importante părţi a comunităţii locale, mai mult sau mai puţin implicate în viaţa şi faima oraşului. Astfel, împreună cu membrii trupei Vest am decis că s-ar impune a se realiza un proiect pe care noi îl considerăm ca şi o iniţiativă lăudabilă şi necesară – pe care sperăm o susţină şi să o urmeze şi alţii – de a dovedi oraşului nostru şi oamenilor valoroşi care au dus faima cetăţii că spiritul Timişoarei nu a murit şi în acest sens pentru a renaşte şi a duce mai departe acest spirit, este necesar să ne aducem şi noi o mică contribuţie. Animaţi de această dorinţă, s-a născut proiectul „ Timişoara, Sacra Fame“, care, ca şi simbolistică, reprezintă omagiul nostru cetăţii – Timişoara Glorie Eternă“, spune Radu Stoica. Albumul apărut la casa de discuri Electro Record din Timişoara cuprinde 18 melodii care păstrează structura clasică a baladelor rock, cu influenţe raggae, blues, folk şi rock.

Formaţia Vest va evolua în componenţa Lajos Varadi Eduard, chitară solo – voce, Ioan Puiu Popa – percuţie, Screciu Viorel ghitară – voce, Remus Măruţă – chitară bass, şi Radu Stoica solist și chitară armonie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.