Un timișorean la New York: Ramon Radosav sărbătorește Ziua Femeii cu un...

Un timișorean la New York: Ramon Radosav sărbătorește Ziua Femeii cu un nou proiect

0
DISTRIBUIȚI
Ramon Radosav sărbătorește Ziua Internațională a Femeii cu un spectacol la New York

Artistul timișorean Ramon Radosav, care din 1998 trăiește în Statele Unite Ale Americii, va susține un concert extraordinar vineri 8 martie la sediul Institutului Cultural Român din New York , alături de un nou proiect muzical, evenimentul „Women, Eternal: A Double Celebration“, fiind dedicat prezentării Mărțișorului și Zilei Internaționale a Femeii , în celebra metropolă americană. Alături de el în acest proiect se vor afla soprana Dika Philosoph, compozitorul Cezar Giosan și chitaristul Dan Purcea.

„Spectacolul respectiv este rodul colaborării cu Dika, Cezar Giosan și Dan Purcea. Cu Cezar și Dan am mai colaborat de-a lungul anilor, În schimb pe Dika am cunoscut-o de-abia în decembrie anul trecut, când am împărțit scena la un spectacol. Ne-a plăcut mult vocea ei și am invitat-o să cânte cu noi, să încercăm un proiect împreună. Are o poveste interesantă, a absolvit Conservatorul din București la canto, a cântat 11 ani la Opera din Tel Aviv și recent s-a mutat la New York. Au urmat 2 jam session-uri la tot atâtea party-uri, unde deși ad-hoc și fără vreo repetiție, am reușit să ne descurcăm destul de bine având reacții foarte pozitive de la cei prezenți. Unul dintre aceștia a fost Dorian Branea, directorul Institutului Cultural Român din New York, care ne-a invitat să participăm la acest eveniment organizat de ei.


Am acceptat, și uite așa s-a ajuns aici, la stagiul de pregătiri“, ne-a declarat Ramon Radosav.

Multi-talentatul Cezar Giosan este un cântăreț româno-american, care a lansat două albume. Pe lângă muzică, Cezar scrie și fictiune, unul din romanele sale, The American, a fost publicat în limba engleză și în limba română. Muzician activ pe scena clubului de jazz din Montreal, Dan Purcea este liderul grupului The Roadrunners și este implicat într-o serie de proiecte.

Dika Philosoph va cânta alături de Ramon Radosav la New York

Violonistul și basistul Ramon Radosav, a cărui poveste o puteți citi aici, a fost membru în formațiile Bastion, Cardinal, Amala sau Cargo. Ramon s-a mutat în Statele Unite în 1998 și este în prezent membru al trupei Kevorkian.

„Repertoriul în sine va fi inedit și complex. Dika va cânta niște arii de operă și cântece din Broadway pe care le-am adaptat pentru această formulă inedită, 2 ghitari și vioară (pentru că poate și pentru că se potriveau perfect pe tematică spectacolului!… ) , iar în rest vom cânta niște blues-uri și câteva piese de pe albumul lui Cezar, „Femeia este singurul meu viciu”… Un repertoriu mai romanțat, așa ca de 8 Martie!…Ca și planuri, intenționăm să continuăm proiectul ăsta, în perspectivă avem niște concerte la Philadelphia, Washington, Montreal, vedem ce va fi, fiind un proiect nou, depinde foarte mult și de succesul spectacolului de vineri. Personal, descalec prin România la vară prin iulie, și ca de fiecare dată, voi cânta în câteva concerte cu Cargo în perioada respectivă. Proiectul acesta e atât de proaspăt și neașteptat că nici nu are un nume încă. Dacă va continua, îi vom găsi probabil“, a mai adăugat Ramon Radosav.

Foto: Facebook Ramon Radosav

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.