Sprijin din partea consiliului judeţean pentru tinerii din Timiş care doresc să...

Sprijin din partea consiliului judeţean pentru tinerii din Timiş care doresc să se perfecţioneze în străinătate

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş vine în sprijinul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani care doresc să se perfecţioneze într-o ţară din Europa. Reprezentanţii instituţiei anunţă că judeţul Timiş este membru în programul Eurodyssey, prin care tinerii pot alege să parcurgă stagii de practică în altă regiune membră a aceluiași program.

Cei interesați trebuie să declare intenția de candidatură la CJ Timiș, care îi poate îndruma cu privire la procedura de depunere a dosarului pentru găsirea unui stagiu de practică în instituții și companii dintr-o regiune membră în program. De asemenea, cei interesați pot să aplice la un stagiu deja existent, publicat AICI! La fel, candidaturile se validează la Consiliul Județean Timiș.

„Acumularea de experiență în alte țări se poate dovedi extrem de utilă pentru dezvoltarea tinerilor.


Dincolo de schimbul de experiență internațional și sporirea șanselor de angajare ulterioară, există și un transfer cultural, care te poate dezvolta pe plan personal. Lucrezi, înveți o limbă nouă, te familiarizezi cu alte culturi. Încurajez pe cei interesați să aplice cu încredere. Este un program din care au doar de câștigat”, a afirmat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Aplicațiile pot fi depuse pe tot parcursul anului, nefiind un termen limită, în afara cazurilor în care oferta de stagiu de practică există deja și este postată pe pagina menționată. În cadrul aceluiași program, CJ Timiș este gazdă pentru două stagiare, din Belgia și Spania, care fac practică pe perioada Președinției României la Consiliul UE. Împreună cu acestea, echipa Serviciului Relații Externe a instituţiei a demarat o campanie de promovare a programului în rândul studenților din Timișoara.

“Trebuie spus că regiunea gazdă acoperă costurile cu cazarea, cu parcurgerea unor cursuri de limbă, acordând și o bursă lunară pentru traiul zilnic, pe întreaga perioadă a stagiului, care se desfășoară pe o perioadă de trei până la șapte luni. În cadrul programului Eurodyssey, județul Timiș trimite și primește anual aproximativ cinci stagiari, care efectuează stagii de practică în diverse domenii, conform pregătirii”, a informat CJ Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.