Valeriu Răchită se aşteaptă la un meci „crâncen” cu „U” Cluj: „Sper...

Valeriu Răchită se aşteaptă la un meci „crâncen” cu „U” Cluj: „Sper să nu fac show după meci”. ACS Poli are multe detalii din tabăra adversă

0
DISTRIBUIȚI

Timpul se scurge nemilos pentru ACS Poli în lupta pentru salvare. Deşi echipa antrenată de Valeriu Răchită s-a impus în duelul orgoliilor locale de săptămâna trecută, situaţia în clasament nu s-a îmbunătăţit semnificativ. Mai mult, duminică pe „Electrica” soseşte unul dintre numele grele ale eşalonului, „U” Cluj, „rănită” runda trecută chiar de Ripensia. Antrenorul timişorenilor, Valeriu Răchită, se aşteaptă la o luptă „cu săbiile pe masă”.

Meciul cu ardelenii poate fi teoretic penultima şansă de supravieţuire dacă rezultatele sunt potrivnice bănăţenilor. „E un meci important pentru noi, cât şi pentru ei, noi venim după victoria cu ASU, una frumoasă, ei vin după înfrângerea cu Ripensia. Un meci ciudat, l-am văzut de două ori. Cred că au pierdut printr-un ghinion teribil, au avut trei şanse de 3-2 în minutul 92, apoi a marcat Ripensia… Ne aşteaptă probabil cel mai greu meci pe care-l puteam avea acasă. Întâlnim o echipă U Cluj rănită, care joacă şansa de a ajunge pe locurile promovabile direct. Şi noi vom face tot posibilul să câştigăm acest meci. Sunt trei puncte vitale, la situaţia în care ne aflăm în clasament. Să vă aşteptaţi la un meci crâncen, cu săbiile pe masă. Sper eu ca după meci să fim noi cei care ne bucurăm”, a declarat Valeriu Răchită.

„E de cinci ori mai rău. Dacă băteau Ripensia erau la şapte puncte de locul 4, erau mai liniştiţi, aşa vor veni la victorie, montaţi, dar să se aştepte la o replică aspră. Nu-i vom aştepta cu pâine şi sare în niciun caz”, a mai precizat managerul general al lui ACS Poli.

Timişorenii au o absenţă sigură în Denis Golda, suspendat după „roşul” văzut cu ASU Poli.


O altă veste proastă pentru gazde poate fi starea fizică a lui Sorel Chemin. „Sorel a plecat imediat după meci în Franţa, tatăl său a fost internat în spital, a venit ieri după şase zile. Problema lui Golda suspendat… Voi vedea azi şi mâine care vor intra în primul 11, pentru meciul cu U şi ei au absenţe, la ce lot au absenţele pot fi suplinite. O să stau de vorbă cu medicul să văd Sorel la ce nivel se află… De abia îl recuperasem. Sper ca glezna lui Sidorenco să reziste…”, a precizat „Vivi” Răchită.

„Principalul” lui ACS Poli e la curent şi cu mişcările din sânul lui „U”, acolo unde Mircea Cojocaru, „supervizorul” lui Bogdan Lobonţ a părăsit clubul în această săptămână, iar Răchită are informaţii că fostul internaţional Ioan Ovidiu Sabău îl va suplini. „Am înţeles că sunt ceva probleme, că de antrenamente se ocupă mai mult Ioan Ovidiu Sabău, mă aştept la schimbări în echipă, datorită suspendărilor, cât şi din punct de vedere tactic”, a adăugat acesta. „…e o informaţie de la Cluj, că managerul general s-a îmbrăcat în trening şi a coborât în iarbă de două zile…”. „Lobby vine cu o mentalitate, normal de afară, dar trebuie adaptată la realitatea noastră ca să spun aşa”, a mai spus Răchită când a fost întrebat dacă ştirile transmise sunt „săgeţi” către fostul nr. 1 din poarta naţionalei.

Valeriu Răchită şi-a exprimat în schimb grija legată de anumite „jocuri de culise”…: „Mă aştept la orice, jucăm cu o echipă de tradiţie. Am văzut nişte articole special pentru echipele de tradiţie. Sper să fie doar articole, nu ajutoare, că nu suntem la Centrul de ajutor reciproc… să promoveze dacă pot pe teren şi doar pe meritul sportiv, nu pe alte lucruri. Sper să nu fac show după meci. I-aş lăsa pe cei 11 de la noi şi de la ei să decidă… Nu m-a interesat niciodată brigada (de arbitri)…”.

Partida ACS Poli – „U” Cluj se dispută duminică, de la ora 13.00, pe arena „Electrica”, în runda 33 a Ligii a II-a. Ardelenii sunt pe 3, cu 66 de puncte. Timişorenii au 30 de puncte mai puţin şi sunt la zece distanţă de locul 15, ocupat de Daco-Getica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.