Robu, acuzație paranoică la adresă Gărzii de Mediu: „Pun pe cineva să...

Robu, acuzație paranoică la adresă Gărzii de Mediu: „Pun pe cineva să arunce gunoi în stradă și apoi se duc în control”

2
DISTRIBUIȚI

 

Nicolae Robu continuă seria atacurilor la adresa Gărzii de Mediu Timiș, nemulțumit că instituția nu face nimic împotriva poluatorilor din oraș. Primarul Timișoarei susține în continuare că această instituție a statului acționează la comandă politică. Vă reamintim că, recent, Garda de Mediu a amendat municipalitatea cu 15.000 de lei pentru gunoiul din oraș.

„Este suficient să creeze cineva o grămadă de gunoi și merge Garda de Mediu și dă amendă primăriei. Această instituție în ochii mei a decăzut și persoanele de acolo, o să le vină rândul, stați liniștiți, să dea și ei teste de competențe. Nu le este rușine? Eu, ca primar al Timișoarei, le cer să ne spună numele companiilor care poluează. Să spună oficial. Da, eu știu cine și lupt cu aceste firme. Lupt pentru Timișoara, nu pentru mine. Mie nu fac decât să-mi creez adversități în diverse cercuri pentru lupta pe care o duc.


Dar vine această instituție a statului, unde se plătesc salarii bune din banii și ai noștri, ai timișorenilor, vine odată să spună uite firma x produce miros în zona cutare, firma y produce miros în zona cutare și noxele pe care le degajă sunt în următorii parametri. Nu e normal să existe această transparență, oameni buni? O să vedeți că iar va veni o amendă, că pun pe cineva să pună niște gunoi în stradă și apoi se duc în control și începe. Prefectul dă un comunicat, Garda de Mediu dă o amendă. Este foarte simplă să regizezi lucruri de genul acesta”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei susține că, în acest moment, se face curat în oraș și că nu este „sufocat de gunoaie, cum ne prezintă unii”. De asemenea, Nicolae Robu a mai precizat că se aruncă intenționat gunoi în stradă, așa cum s-ar fi întâmplat în timpul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Timișoara.

„Vreți să vă spun ce s-a întâmplat când a fost vizita președintelui Iohannis? Am dispus o trecere de verificare, că m-am așteptat să fie o diversiune și să fie scos gunoi pe traseul de la aeroport până în centru. Da, și a fost un morman de gunoi pus intenționat. A fost ridicat de urgență și după jumătate de oră m-am gândit, mai era puțin până la aterizare, m-am gândit ia să facem o verificare, nu cumva l-au pus la loc? S-a făcut verificarea și era pus la loc. Păi ăștia sunt oameni? Ăștia țin la orașul lor? Ăștia ar face orice rău orașului lor, numai să-și facă ei jocurile politice, care au în spate jocuri de interese, jocuri de interese ale lor și ale altora care sunt în spatele lor, unii de aici, alții de prin alte părți. Din păcate, aceste instituții funcționează politizat. Sigur, depinde de oameni, în primul rând. Există instituții ale statului în care lucrează oameni de calitate și care, dincolo de opțiunea lor politică, își fac datoria. Fiecare în parte trebuie judecat”, a detaliat Nicolae Robu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.