Pista de biciclete care leagă Timișoara de granița cu Serbia, pe malul...

Pista de biciclete care leagă Timișoara de granița cu Serbia, pe malul Begăi, rămâne fără administrator. Ce soluții sunt

1
DISTRIBUIȚI

Pista de biciclete care leagă Timișoara de granița cu Serbia, care are o lungime de 37 de kilometri, realizată pe malul râului Bega, va rămâne fără administrator la sfârșitul acestui an. În ultimii cinci ani, Administrația Bazinală de Apă Banat s-a ocupat de întreținerea pistei de cicloturism amenajată în cadrul unui proiect transfrontalier, însă din noiembrie instituția nu mai poate să fie administratorul pistei. Acesta este motivul pentru care, astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, consilier județean și directorul ABA Banat, a făcut un apel cu scopul găsirii unei soluții.

„În luna noiembrie se încheie cei cinci ani de supraveghere sau de funcționare în condiții de urmărire a proiectului. Va trebui să hotărâm și îl rog pe domnul președinte, conducerea consiliului județean, să găsim formula, probabil APDT-ul (n.r. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș) pe care-l avem, să fie mărită schema, trebuie discutat despre banii care se alocă de anul viitor. Dar demersurile trebuie făcute începând după vacanță, septembrie, octombrie, ca să știm cui dăm pista de biciclete. Sunt suficient de multe probleme pe pista de biciclete, obiectul de activitate al Apelor Române nu-i sub nicio formă pista de biciclete. Sunt 30 de biciclete care sunt folosite la ora actuală și sunt prin proiect, care merg împreună cu proiectul, dar pe lângă asta sunt suficient de multe necesități pentru întreținerea pistei de biciclete.


Repet, noi am avut cinci ani la rând 150.000 de lei, dar am avut și personalul nostru angajat, care în sarcinile de serviciu a avut ce înseamnă digul. Digul să zicem că nu poate fi preluat, că e în patrimoniul de stat și este în sistemul de apărare național, nu poate trece la altă entitate, dar pista de biciclete obligatoriu să găsim formula de funcționare”, a declarat Titu Bojin.

Pe de altă parte, Călin Dobra, președintele CJ Timiș, a afirmat că instituția nu poate prelua pista de biciclete, dar că APDT ar putea face acest lucru.

„Consiliul județean sigur nu va prelua pista de biciclete, discuția care a fost și azi în consiliu și pe care am mai avut-o cu domnul Bojin este legată de preluarea administrării pistei de biciclete de către APDT, pentru că pista de biciclete fiind pe malul Begăi este în domeniul public al statului și nu va putea fi preluată de consiliul județean, să se facă transferul de proprietate. Dar există o variantă ca de anul viitor Asociația de Turism să administreze pista de biciclete și să dezvoltăm mai intens activitatea pe acea pistă de biciclete, ținând cont că partenerii noștri din Serbia în această perioadă au demarat procedurile pentru realizarea pistei de biciclete de la graniță până la Zrenjanin, ținând cont că în 2020, 2021 vom deschide și un punct de trecere a frontierei la granița cu Serbia, pe apă și pe pista de biciclete”, a precizat Călin Dobra.

Pista de biciclete are o lungime de 37 de kilometri, fiind realizată de la podul Modoș pe malul stâng al canalului Bega, iar de la Utvin până la frontieră pe malul drept, și are o lățime de doi metri. Pista a fost amenajată în cadrul unui proiect în valoare de aproape 2,4 milioane de euro, prin programul IPA Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, în perioada 2013 – 2015. În cadrul proiectului au fost amenajate și opt refugii, au fost montate indicatoare de semnalizare și bariere în dreptul drumurilor laterale existente, pentru interzicerea pătrunderii autovehiculelor cu motor.

1 COMENTARIU

  1. Vreti sa scapati de pojghita d’asfalt pe care ati luat banii U.E. ca de NOUA, (construita de la zero)? Jmecheri consiglierii, dupa ce o paseaza la altii ii mai si amendeaza ca nu le intretin pojghita facuta de mantuiala. Politicieni borfasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.