350 de rampe ilegale de gunoi în Timișoara. Unde deschide primăria patru...

350 de rampe ilegale de gunoi în Timișoara. Unde deschide primăria patru puncte de colectare a deșeurilor

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara intenționează să ia o măsură cu ajutorul căreia speră că numărul rampelor clandestine de gunoi din oraș se va micșora. Astfel, așa cum anunța primarul Robu la mijlocul acestei luni, în Timișoara vor fi realizate patru puncte de colectare a deșeurilor. Potrivit unui proiect de hotărâre privind aprobarea „Planului de prevenire și măsuri privind evitarea și reducerea cantităților de deșeuri abandonate pe domeniul public de pe raza Municipiului Timișoara”, care va fi supus votului în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara, cele patru puncte vor fi amenajate în Calea Torontalului, Str. Torac, Str. Avram Imbroane și pod Calea Șagului.

„Deșeurile vor fi colectate separat, în trei containere de 20 mc, pe următoarele categorii: deșeuri vegetale, deșeuri voluminoase de uz casnic, deșeuri rezultate din construcții și demolări”, scrie în proiectul de hotărâre.

Concret, reprezentanții Primăriei Timișoara informează că fiecare cetățean are dreptul să depună gratuit, pe baza cărții de identitate cel mult 3 mc de deșeuri vegetale pe lună, 5 mc de deșeuri voluminoase de uz casnic și 1 mc de deșeuri rezultate din construcții și demolări.


Programul de funcționare al celor patru puncte de colectare a deșeurilor va fi de luni până sâmbătă, între orele 12.00 – 20.00. Toate punctele de colectare vor fi supravegheate de către o persoană desemnată de către operatorul Retim, iar ridicarea containerelor se va face zilnic după încheierea programului.

De asemenea, în planul care va fi supus votului Consiliului Local Timișoara se arată că vor fi luate și mai multe măsuri secundare cu scopul reducerii cantității de gunoaie abandonate pe domeniul public. Printre acestea se numără instalarea de camere video pe domeniul public, pentru a identifica persoanele care aruncă deșeuri, intensificarea controalelor realizate de polițiștii locali, amplasarea de panouri informative privind interzicerea abandonării deșeurilor pe domeniul public, amenajarea spațiului verde unde au existat deșeuri abandonate pe domeniul public, prin plantarea de arbori și gazonare, precum și realizarea unei campanii de informare, în colaborare cu ADID Timiș, privind modul de gestiune al deșeurilor.

Din proiectul de hotărâre mai aflăm că au fost inventariate peste 350 de rampe clandestine de gunoi în Timișoara. Doar în acest an, de pe aceste locații au fost ridicate peste 5.000 de tone de gunoaie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.