Ripensia s-a impus în testul timişorean dur cu ASU Politehnica. Axente a...

Ripensia s-a impus în testul timişorean dur cu ASU Politehnica. Axente a marcat în primul eşec din amicale al „Băieţilor în ghete” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Roş-galbenii s-au impus amical pe „Ştiinţa” la şapte ani de la prima întâlnire aici cu ASU Politehnica. Scorul final a fost 3-1 pentru Ripensia, după un joc care nu a fost lipsit de intrări tari. Singurul gol al alb-violeţilor a fost marcat de Mircea Axente, care a spart astfel gheaţa pentru noua echipă.

După ce a jucat aseară cu Fortuna (scor 2-0), „Ripi” nu a arătat semne evidente de oboseală, deşi ASU Poli a fost mai proaspătă. Putea fi 0-1 încă din minutul 8, când Hecsko nu a reuşit să-l învingă pe Murariu din câţiva metri. Până la urmă jocul mai dur al gazdelor a dus la un penalty, transformat în minutul 15 de Călin Toma, care ieri ratase două, unul după altul.

Apărarea gazdelor a fost apoi surprinsă total descoperită la nici două minute distanţă, de pasa lui Chera pentru Fotescu, noul sosit de la Farul a driblat portarul şi a trimis din dreapta în poarta goală. ASU Poli s-a aruncat apoi în ofensivă, dar a punctat o singură dată. În minutul 33 Mera a intrat la limită la o minge care a ajuns la Manea, şutul acestuia a fost deviat în bară, balonul a sărit la Axente, care din lateral stânga a plasat mingea la colţul lung pentru 1-2.

Evident, ripensiştii au făcut mai multe schimbări după efortul de ieri, dar deşi au avut mai mult posesia, alb-violeţii nu şi-au mai creat ocazii foarte mari de gol. Mai mult, Toma putea să-i surprindă în minutul 58, când a şutat în cros pe lângă poartă. Cu două minute înainte de final, Ripensia a închis tabela prin Hecsko, care a reluat cu capul din centrul careului o minge recentrată din stânga careului.

ASU Poli va disputa un nou joc amical azi, cu CSM Lugoj, în care vor fi folosiţi cei care nu au jucat dimineaţa, dar şi doi tineri sosiţi în probe. Pentru Ripensia urmează o săptămână în care va intra în „linie dreaptă” pentru jocul din deplasare cu FC Argeş, din prima etapă.

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Mera (68, Coadă), Scutaru, Cherecheş – Dros, B. Vasile (77, Ungureanu) – Manea, Trip (77, D. Radu), Schieb (68, S. Lupu) – Axente (84, Piţigoi). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Ripensia: Şt. Dobre – Lungu (69, A. Popa), Tînc (69, Apro), Hecsko (46, T. Călin), C. Toma (78, Hecsko) – Burdeţ (46, Stoi; 82, Ţieranu), Tudorache (78, Golda) – Fotescu (36, Popovici; 78, Vasluian), Zaluschi (69, Al. Neagu), Chera (66, Monea) – Voinea (69, Staicu). Antrenor: Alexandru Pelici.

„A fost opţiunea noastră de a lua un astfel de joc, eu am fost cel care a insistat cu această partidă, cu o echipă de Liga a II-a, cu Ripensia. Ştiam că întâlnim o echipă foarte bună, bine organizată, la fel cum va fi şi adversarul din prima etapă. Sunt nemulţumit de rezultat, dar cel mai mult m-a deranjat uşurinţa cu care am primit golurile, pe nişte greşeli copilăreşti, dar e bine că au fost greşeli personale pe care putem să le corectăm în perioada scurtă şi imediat următoare până la jocul cu Mioveni.


Una peste alta am putut să vedem nivelul la care suntem în acest moment. Am suferit puţin la prospeţime, normal, atâta timp cât miercuri seara am jucat un meci foart tare în Ungaria iar majoritatea titularilor de azi au jucat 90 de minute şi miercuri…”, a declarat Cosmin Petruescu, „principalul” lui ASU Poli.

„Un joc bun de pregătire, împotriva unei colege de serie şi a concitadinei noastre, ASU. Le doresc mult succes, să dea Dumnezeu să ne îndeplinim ambele obiectivele. Suntem aproape de ritmul de joc, sperăm să îmbunătăţim ce avem de îmbunătăţit, pentru că ne aşteaptă o etapă de foc, cu o echipă care şi-a anunţat intenţiile la promovare. Cu un antrenor foarte bun, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Multe transferuri. Încercăm să începem cât mai bine campionatul”, a spus şi Alexandru Pelici, tehnicianul Ripensiei.

Roş-galbenii au griji în privinţa lui Stoi, Fotescu şi Monea. Ultimul a revenit azi după o lovitură încasată ieri. În timp ce primii doi s-au lovit azi. Primul a fost cusut pe bancă la arcadă după o lovitură involuntară de la Axente, Marius Fotescu a fost lovit la gleznă şi are o contuzie. „Suntem o echipă mică, inimoasă, care are nevoie de tot lotul”, a adăugat Pelici.

„Am crescut faţă de celelalte meciuri, dacă e să facem o comparaţie cu ritmul de joc pe care l-am avut cu Reşiţa sau cu cei dinaintea lor, de ligă inferioară. Sigur că oboseala de la cantonament uşor se duce şi intrăm într-un ritm de competiţie. Sperăm ca acest ritm să ne ţină cât mai mult, să fim într-o formă sportivă bună, căci doar aşa ne putem bate cu celelalte echipe”, a adăugat antrenorul roş-galbenilor. Acesta a hotărât să-l păstreze pe Călin Tudor, ultimul venit, fundaş/mijlocaş central în vârstă de 18 ani (ultima dată la Sepsi): „Eu mi-aş dori să rămână, căci e un jucător cerebral, cu stăpânire de sine, are ştiinţa jocului, poate să acopere două poziţii şi în primul rând e jucător sub vârstă. Ne poate ajuta, suferim aici. Anul trecut am stat bine cu Dumiter, acum trebuie să găsim soluţii. Îmbucurătoare e evoluţia lui Chera azi, chiar dacă l-am certat…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.