La Timișoara se pregătește un mare festival de film. Când ar putea...

La Timișoara se pregătește un mare festival de film. Când ar putea avea loc

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara ar putea găzdui un festival de film de anvergură. Evenimentul va purta numele Timișoara REC și sunt șanse să fie organizat anul viitor, în cazul în care vor fi și obținute fondurile necesare.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, festivalul de film ar urma să fie finanțat prin Programul Ro-Cultura, inițiat de Ministerul Culturii, cu fonduri de la Guvernul norvegian.

Pentru ca banii să poată fi accesați, recent, Consiliul Local Timișoara a votat un proiect de hotărâre cu scopul generării unei scrisori de intenție de colaborare a municipalității cu societatea comercială care dorește să realizeze festivalul de film.

„Ne pregătim să avem un festival de film, un mare festival de film, și vrem să exploatăm o oportunitate de finanțare pe Programul Ro-Cultura.


Deocamdată, s-a aprobat în consiliul local doar generarea unei scrisori de intenție de colaborare, de aplicare pentru obținerea de finanțare în parteneriat cu o societate comercială. Este o filieră care aduce bani de la Guvernul norvegiei. În 2020 va fi organizat, în acest an nici nu se impune vreo rectificare bugetară, pentru că nu este nevoie de nicio cheltuială, nici măcar de o cofinanțare din partea noastră. În 2020, însă, dacă ni se aprobă proiectul, va fi nevoie și de o cofinanțare, parcă 10% ar fi cofinanțarea”, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.