Ministrul de Interne Moga: ”Eu cer ca niciun cetățean, niciun român să...

Ministrul de Interne Moga: ”Eu cer ca niciun cetățean, niciun român să nu mai fie bătut de un jandarm, atâta timp cât respectă legea”

0
DISTRIBUIȚI

 

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a spus că evenimentele din 10 august 2018 au fost nefericite și cere ca niciun român să nu mai fie bătut de jandarmi, subliniind că nici forțele de ordine nu trebuie rănite de către cetățenii răuvoitori.

„Funcția asta de ministru al Afacerilor Interne este o funcție politică într-o structură militarizată.


Nu se poate un ministru al Afacerilor Interne să nu colaboreze cu toate structurile. (…) 10 august a fost un eveniment nefericit. Acolo, lucrurile au fost combinate. Eu cer ca niciun cetățean, niciun român să nu mai fie bătut de un jandarm, atâta timp cât respectă legea. Dar niciun jandarm să nu fie bătut de un cetățean răuvoitor. (…) Trebuie să înțelegem ce sistem să aplicăm la nivelul ordinii publice. Ne place cel din UE, unde suntem membri, (…) Ne place cel din UE, unde suntem membri cu drepturi depline, aşa cum este în Germania, Franţa? Cum e peste Ocean, în America? Atunci, stăm de vorbă şi o să facem aşa cum este acolo. Deocamdată noi avem lege, nişte regulamente, care trebuie respectate cu stricteţe”, a spus Nicolae Moga.

Pe 1 iulie 2019, la aproape un an de la violențele de la mitingul din 10 august, procurorii secțiilor parchetelor militare din cadrul Parchetului General au declinat către DIICOT dosarul privind agresiunile jandarmilor, precizând că în cauză sunt dispoziții referitoare la siguranța națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.