Senatorul de Timiș Alina Gorghiu după decizia CCR privind codurile penale: „Hai...

Senatorul de Timiș Alina Gorghiu după decizia CCR privind codurile penale: „Hai cu demisia”

0
DISTRIBUIȚI

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș, consideră că premierul Dăncilă ar trebui să-și dea demisia, după ce, astăzi, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale modificările aduse codurilor penale.

„Îi cer doamnei Dăncilă demisia pentru că a girat aceste modificări la codul penal și codurile de procedură penală”, a declarat Alina Gorghiu, pentru mainnews.ro.

De asemenea, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, senatorul liberal a arătat că cea mai „sănătoasă” cale este în acest moment ca Parlamentul să respingă proiectele PSD-ALDE în ansamblul lor.

„Hai cu demisia, ca ne-ați făcut suficient de râs de dragul infractorilor! CCR s-a pronunțat în privința modificărilor PSD – ALDE aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală dând dreptate președintelui Klaus Iohannis şi PNL-USR.


Sunt neconstituționale. Care e acum calea mai sănătoasă? Să respingă Parlamentul proiectele PSD – ALDE în ansamblul lor. Apoi treaba trebuie reluată de la zero. Se poate lucra în Parlament, cu ajutor de la Comisia de la Veneția, la proiecte noi care să coreleze cele două acte normative cu deciziile anterioare ale Curții Constituționale (acum se ajunsese că tocmai asta nu se mai întâmpla!!!)”, a scris Alina Gorghiu, pe rețeaua de socializare.

Totodată, fostul lider al PNL a mai arătat că premierul Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu nu vor să recunoască că au greșit în ceea ce privește modificările la codul penal și codul de procedură penală.

„Văd însă că Dăncilă și Tăriceanu nu coboară orice ar fi de pe culmile tupeului. În loc de demisii se gândesc la candidaturi la alegerile prezidențiale! Deși sunt vinovați de toate problemele apărute în justiție în ultimii ani! Nu vor să admită că au greșit rău de tot în ceea ce privește modificările la CP și la CPP. Ca să le mai treacă timpul se vor preface că lucrează la niște modificări la actele normative privind serviciul 112. Vor fi promovate prin OUG, ba chiar pentru a fi diversiunea câte mai mare înțeleg că vor convoca Parlamentul în sesiune extraordinară. Nu păcălesc pe nimeni”, a precizat Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.