Cartofi fierți în coajă cu brânză, plășinte și zamă de păsulă vergie,...

Cartofi fierți în coajă cu brânză, plășinte și zamă de păsulă vergie, servite turiștilor în cadrul evenimentului Banat Brunch. Unde are loc

0
DISTRIBUIȚI

banat brunch buzad

Turiștii din vestul țării, și nu numai, sunt așteptați să participe la al doilea eveniment de cultură gastronomică Banat Brunch organizat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș în acest an. Acțiunea va avea loc, de data aceasta, la Buzad, în data de 31 august, în perioada în care are loc a doua ediție a festivalului Electroruga de Buzad.

Banat Brunch Buzad se va desfășura în Parcul cu brazi din centrul satului, iar bucătar chef va fi doamna Dorica Mihaela Bocereanu care, alături de alte femei din sat, va pregăti un meniu așa cum se servește prin părțile locului.

„Cartofii fierți în coajă cu brânză de vaci și oi, turcie cu brânză sărătă de oaie, zama de păsulă vergie cu carne de porc, ciușpaisul de ludaie bănățean și câteva plășinte sunt doar câteva dintre felurile de mâncare pregătite”, au informat organizatorii.

De asemenea, participanții la brunch vor avea apoi ocazia să facă traseul Caselor de lut din zonă, să viziteze biserica din localitate și să ia parte la activitățile din cadrul Festivalului Electroruga.

Nu vor lipsi nici producătorii locali din zonă, care vor fi invitați în cadrul brunch-ului să își prezinte și să își vândă produsele, precum mierea de albine sau siropurile din fructe de sezon.

„Zona Bogda-Buzad este una în care asociațiile RECult, RegioEarth, Asociația Johann Scharnel, The village, Alergotură și alte ONG-uri s-au arătat interesate să dezvolte diferite activități care să pună arealul în valoare.


Demersul APD Turism Timiș de a organiza o ediție Banat Brunch aici vine să întărească seria de activități de promovare a Buzadului. În perioada următoare, un panou informativ realizat de APDT Timiș pentru promovarea satului rotund Charlottenburg va fi pus la dispoziția Primăriei Bogda pentru amplasare în zonă, astfel încât vizitatorii să aibă o imagine de sus a unui sat despre care se spune că este unic în România. Bogăția culturală, frumusețile naturale și proiectele aflate deja în derulare alcătuiesc premisele de dezvoltare turistică a regiunii de pe Colinele Recașului”, a transmis APDT Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.