Proiectul Embargo Hub continuă cu o plantare de copaci și un marș...

Proiectul Embargo Hub continuă cu o plantare de copaci și un marș de protest FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Asociația Culturală Embargo a încheiat ultima serie Embargo Hub, de la Dudeștii-Vechi, care a avut loc la mijlocul lunii august, o continuare a proiectului Embargo Fest din luna mai. Evenimentele culturale marca Embargo, au avut loc în comuna cu cea mai mare comunitate de bulgari din România, Dudeștii Vechi. În cadrul Embargo Hub au prestat atât artiști locali cât și din județul Timiș iar numărul participanților a fost de peste 600 de oameni in cele 4 zile de spectacole desfășurate în iulie și august.

Anul acesta, peste 60 de artiști din România, Serbia, Bulgaria și Ungaria au performat pe scenele de la Dudeștii Vechi, iar peste 8500 de spectatori a avut parte de concerte, party-uri, spectacole de teatru, proiecții de film, ateliere de pictură și activările sponsorilor.  La 2 ani de la apariție Embargo Fest este pe harta evenimentelor importante din vestul țării, un festival mare și accesibil tuturor, la doar 10 km de granița cu Serbia și 20 de km de cea cu Ungaria.

Anul acesta acțiunile e termină cu o plantare de copaci la Green Stage și un party pe zi, în luna octombrie, urmat de un marș de protest până la parcul petrolier, acțiune la care sunt invitați toți cei care doresc un viitor mai verde și se opun poluării apei și a aerului.

“Vom continua lupta nostră culturală împotriva sondelor de exloatare de gaze și petrol care impânzesc încet dar sigur toată câmpia de vest a țării. Credem că viitorul acestei zone este agricultura bio și produsele tradiționale. Ne pare rău să vedem că în tot mai multe localități ca Dudeștii-Vechi încep să apară sonde, în condițile în care apa în zonă nu mai este potabilă!”, spun organizatorii.

Ediția Embargo Fest 2020 va avea loc în perioada 11 – 14 iunie, timp de patru zile, cu 5 scene și un buget de peste 100.000 euro.

„Este greu să realizezi evenimente culturale în județul Timiș, mai ales când ești la 75 de km de Timișoara și starea de normalitate este intârzierea bugetelor sau a promisiunilor deșarte dar credem în acest proiect și în viitorul lui. La final dorim să mulțumim partenerilor noștrii și mai ales celor peste 75 de voluntari din Dudeștii Vechi, Sânnicolau Mare, Periam, Timișoara, Arad și Reșita, care ne-au ajutat să punem în mișcare evenimentele, celor peste 25 de co-organizatori care au coordonat proiectul. Primăria Comunei Dudeștii-Vechi și Consiliul Local, împreună cu Emiliana West Rom și Gunter Solar/Wood sunt partenerii, finanțatorii și producătorii acestui eveniment care este susținut și de Consiliul Județean Timiș iar Culto-Cort este un proiect finanțat de Asociația TM2021“, au mai adăugat organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.