Mugur Guşatu, la primul antrenament ca „principal” la ASU Politehnica: „Sunt conştient...

Mugur Guşatu, la primul antrenament ca „principal” la ASU Politehnica: „Sunt conştient că am venit într-un moment greu” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a intrat oficial în „era Guşi-gol”. Fostul atacant al alb-violeţilor şi-a văzut azi pentru prima dată noii elevi în mişcare la un antrenament cu public pe arena „Ştiinţa”. Mugur Guşatu e optimist şi speră să scoată maximum din jucătorii pe care-i are la dispoziţie, în acelaşi timp fostul vârf al lui Heerenveen recunoaşte că are o misiune dificilă ţinând cont de statutul actual al clubului şi starea fotbalului timişorean.

„Când am fost sunat am venit. Întodeauna m-am înţeles foarte uşor cu oamenii din Timişoara, dar vreau să vă spun că am venit într-un moment dificil din punct de vedere sportiv şi sunt perfect conştient de lucrul acesta. Nu va fi o muncă uşoară realizarea obiectivelor”, a spus Mugur Guşatu înainte de prima şedinţă de pregătire.

„Întotdeauna e loc de mai bine, dar eu cred că până la iarnă putem să ne atingem obiectivul cu jucătorii din lot. Mi-am propus să scot ce e mai bun din fiecare meci şi să avem o evoluţie apreciată de suporteri. Dintotdeauna am rămas prieten cu foarte mulţi din Timişoara şi am ţinut o permanentă legătură cu destui oameni”, a continuat „Guşi-gol”.

„Dacă mă gândesc, dacă erau alt tip de condiţii nu se apela la mine şi nu mă gândesc doar din punct de vedere al marcării golurilor ci în general la o echipă care are mai multe probleme. Dar aşa se întâmplă întotdeauna, trebuie să fie un sacrificat de serviciu, eu sper să nu fiu eu acela, dar în orice caz mă bucură ceea ce fac şi am venit cu cea mai mare plăcere”, a precizat Guşatu.

În staff a mai fost o modificare

Mugur Guşatu a „moştenit” stafful lui Cosmin Petruescu, cu precizarea că de săptămâna trecută antrenor cu portarii e Petru Ţurcaş, care i-a luat locul lui Dragoş Picu, bucureşteanul s-a alăturat lui Dusan Uhrin jr. pe banca lui Dinamo. „I-am preluat din mers şi sunt sigur că vom face o treabă bună împreună”, a precizat Guşatu. „Secund” a rămas Toni Foale.

„Trebuie să cunosc bine echipa şi fac apel la toţi colaboratorii să mă ajute ca gradul de adaptabilitate să fie mult mai mare, de ambele părţi. E foarte greu să schimbi în decurs de câteva zile, având în vedere că se joacă etapă de etapă. Jucăm la Turnu Măgurele, apoi cu Farul acasă, e foarte greu să schimbi într-un ciclu săptămânal imediat şi modul de lucru şi de abordare a pregătirii. Treptat, dacă nu se pune presiune, inclusiv pe jucători, căci am văzut că au şi jucătorii o anumită tensiune în abordarea partidelor. Eu cred că au o anumită teamă şi datorită faptului că nu au avut rezultate pozitive. Sigur, altfel, vor prinde încredere şi se va reflecta în evoluţii”, a adăugat Mugur Guşatu.

„Pe unii dintre ei îi ştiu, pe cei care au evoluat în Liga I, cu Manea am lucrat la juniorii Craiovei. Uşor uşor ar trebui să devenim mai profesionişti şi să ne schimbăm atitudinea faţă de fotbal. După, o să vină şi celelalte lucruri. Muncim cu sacrificiu şi cu pasiune, dacă ei nu sunt pasionaţi cu siguranţă nu o să aibă nicio şansă să joace fotbal la nivel înalt. Totul porneşte de la individ, atâta timp cât e pasionat, cu siguranţă va reuşi”, a subliniat acesta cu referire la „Băieţii în ghete”.

Prima misiune a fostului goleador pare extrem de dificilă, pe terenul singurei grupări cu maximum de puncte după cinci etape, nou promovata Turris Turnu Măgurele.


„O echipă în formă, cu foarte multe individualităţi, i-am văzut aseară. În privinţa jocului colectiv nu sunt la parametri înalţi, dar la nivelul calităţii individuale sunt cu certitudine în primele trei în Liga a II-a. Noi ar trebui să găsim soluţia pentru un meci bun şi, de ce nu, un rezultat bun la Turnu Măgurele”, a concluzionat Guşatu.

La curent cu decăderea: „E foarte greu să găseşti pe cineva sacrificabil în ziua de astăzi şi în special în zona Banatului”

Mugur Guşatu pare la curent şi cu realităţile la zi din viaţa (şi birourile) fotbalului de pe Bega. „Din păcate trebuie să recunosc că am venit într-un moment în care fotbalul timişorean e aproape de colaps, nu trebuie să ne ferim de cuvinte, trebuie să trecem peste momentele acestea grele. Dacă nu facem un efort să trecem peste acestea nu vom realiza nimic, dacă stăm pe margine şi doar ne lamentăm, să găsim vinovaţi, nu vom rezolva nimic. Organele de conducere ale oraşului… ar trebui să se unească şi să găsească un numitor comun şi Timişoara să reînvine fotbalistic. La asta gândindu-mă că ar fi normal ca Timişoara să aibă un stadion nou. La Craiova s-a putut, se poate şi la Târgovişte şi la Sibiu. De ce nu şi la Timişoara?”, se întreabă „Guşi”.

„Întotdeanua la Timişoara ne mulţumim cu puţin, nu vine nimeni niciodată să spună stop, hai să facem nişte sacrificii, să rămână ceva şi după noi. E foarte greu să găseşti pe cineva sacrificabil în ziua de astăzi şi în special în zona Banatului”, a fost o altă constatare a fostului atacant.

Fanii au dorit să-i facă o primire frumoasă fostului atacant. După startul antrenamentului câteva zeci de suporteri s-au strâns în zona cu umbră şi au strigat numele „Idolului”. „Suporterii, dacă nici ei nu ar fi existat atunci într-adevăr era în colaps fotbalul timişorean”, a concluzionat fostul golgheter al lui Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.