Alexandru Andrieș a ieșit la pensie la Timișoara: „Nu-i deloc greu să...

Alexandru Andrieș a ieșit la pensie la Timișoara: „Nu-i deloc greu să ajungi barosan, dacă ești din Teleorman“! FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Spre deosebire de mulți interpreți care-și „vrăjesc“ audiența printr-o interactivitate cu publicul dusă uneori la extrem, recitalurile lui Alexandru Andrieș sunt cât se poate de „inodore“ la capitolul „povești depănate între melodii“. Din această cauză, în recitalurile domnului care ne-a dezvăluit odată că „astăzi iar, la telejurnal am văzut iar cașcaval“ nu auzi obositoarele îndemnuri cu „vreau să vă văd mânuțele sus“. Și e mai bine așa, căci amestecul de naturalețe, poezie și umor de bun gust care se revarsă din concertele lui Alexandru Andrieș te liniștesc profund într-o lume care se derulează pe „repede înainte“.

Miercuri seara, Filarmonica Banatul a fost gazda concertului „Andrieș Iese la Pensie“. Artistul n-a venit cu mâna goală, căci alături de el, pe scenă s-au aflat Berti Barbera, Călin Grigoriu, Maria Ioana Mântulescu și Sorin Romanescu. În plus, în foaierul sălii, fanii au dat nas în nas cu două CD-uri noi: „Andrieș iese la pensie“. La care s-au adăugat și alte bunătățuri, inclusiv un tricou personalizat și un carton. Acesta din urmă a avut rolul de a-i oferi spectatorului acces la sesiunea de meet and greet, de după concert. Cartonul cu pricina s-a oferit doar celor care au cumpărat articole de la standul de merchandising. Coada de la sesiunea de autografe de după recital a fost cât se poate de consistentă, semn că fanii artistului au avut parte de o seară memorabilă….

Cu un decor minimalist pe scenă (practic, cinci scaune, cinci microfoane și câteva monitoare de scenă), show-ul lui Andrieș a curs fără cusur. Pe lângă reorchestrările unor piese vechi („Un om fericit“, „Șeful“ „Mi-a luat inima“, „Rock n roll sănătos“ sau „Cea mai frumoasă zi“), artistul a venit și cu noutăți, unele din ele atacând cu o subtilitate demnă de colectivul Monthy Phyton subiecte politice și sociale, mai mult sau mai puțin arzătoare de prin țărișoara noastră.

Printre melodiile noi care s-au bucurat de succes s-a numărat și cea intitulată „Poet“ („Încet încet fă-mă să mă simt poet / Chiar dacă ce scriu e bun de aruncat pe geam.). Spre deliciuul spectatorilor, unele melodii cunoscute au fost „adaptate“ la vremurile noastre, astfel încăt celebra „La Telejurnal“ s-a schimbat în „Astăzi iar….schimb codul penal“ sau „Milițienii“ a devenit „milițienii ordinea păstrează…și ne gazează“. Printre melodiile incluse la fața locului s-au numărat și cântecele cu referiri către președintele Klaus Iohannis și prim ministrul Viorica Dăncilă.

Nici Radu Mazăre n-a scăpat de „tirul“ artistului, grație melodiei „Madagascar“ .(„În Madagascar au absolut de toate ? au un avion au desene animate /.chiar și concurs de miss am auzit că au /.dar sunt absolut sigur că mazăre nu au..“.). Unul din momentele care au declanșat aplauze prelungite din partea publicului a fost o prelucarare după celebrul Born in the USA de Bruce Springsteen. Piesă care în varianta lui Andrieș s-a transformat cât se poate de neaoș în „Sunt din Teleorman“ („Sunt din Teleorman / Nu-i deloc greu să ajungi barosan / Dacă ești din Teleorman….Sunt neprihănit ca un ghiocel / Și mă lupt cu statul paralel / Sunt din Teleorman / Nu sunt oltean nu sunt brazilian…).

Spectacolele lui Alexandru Andriesconving prin simplitate și bun simț….


calități tot mai rar întâlnite în societatea autohtonă. Sperăm ca „pensia“ domnului Alexandru Andrieș să ne aducă și alte turnee și compoziții noi, căci într-o lume dominată de kitch-uri la tot pasul, avem nevoie de bule de oxigen de genul „Cea mai frumoasă zi/A fost la început/Când nu mă puteai minți… “.

Foto: Mircea Dragu și Kompas Events

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.