Decizia Tribunalului Timiș în dosarul de șpagă al secretarului primăriei din Gătaia....

Decizia Tribunalului Timiș în dosarul de șpagă al secretarului primăriei din Gătaia. Ce au mai găsit anchetatorii, într-o cutie, lânga cei 14.000 euro dați mită

0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a judecat, astăzi, cererea DNA Timișoara de arestare a secretarului orașului Gătăia, Florin Gheța, a lui Petre Iulian Paul și Olah Edgar Augustin. Ultimii doi i-au dat asigurări, ieri, americanului de origine română asigurări că-i vor rezolva problema retrocedării celor 40 de hectare de teren, moștenire de la bunica sa, chiar dacă a căzut guvernul PSD. Aceștia au susținut că au oameni mai importanți decât cei din Primăria Gătaia, la prefectură și chiar la București.


În schimbul ajutorului, i-au cerut bărbatului să le vireze 30.000 de euro în contul mamei unuia dintre ei cu promisiunea că nu se vor atinge de bani decât după ce vor rezolva retrocedarea. De asemenea, au cerut 10.000 euro pentru cheltuielile pe care le vor face pentru a rezolva problema.

Secretarul Gheța a primit banii cu o zi înainte ca DNA și DGA să descindă la Primăria Gătaia și, în primă fază, a susținut că nu a primit niciun ban. Ce nu știa acesta era că, în paralel, o altă echipă a descins la locuința acestuia, unde locuiește împreună cu părinții. La birou nu s-a găsit nimic, dar când se îndrepta spre casă, Gheța și-a amintit brusc că americanul i-ar fi oferit niște bani, dar că i-a refuzat și i-a lăsat pe un birou, iar, când s-a întors, nu mai erau. Ulterior, cineva i-ar fi dus acasă părinților săi, care au aproape 90 de ani. Banii cu seriile înregistrate au fost găsiți într-o cutie, în care mai erau alți 30.000 euro pe lângă cei 14.000 euro primiți șpagă de la denunțător.

Astăzi, după audieri, Tribunalul Timiș a decis arestarea celor trei pentru 30 de zile pentru luare de mită și trafic de influență, în cazul secretarului, și trafic de influență, în cazul celorlalți doi inculpați. Decizia nu este definitivă putând fi atacată cu contestație la Curtea de Apel Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.