Dăncilă, despre faptul că nu vorbește în limba engleză: „Îi apreciez pe...

Dăncilă, despre faptul că nu vorbește în limba engleză: „Îi apreciez pe toți cei care vorbesc engleză, franceză, germană, orice limbă străină, dar ei țin mai puțin la această țară”

0
DISTRIBUIȚI

Viorica Dăncilă a explicat, astăzi, la Timișoara, de ce nu vorbește în limba engleză. Astfel, provocat de un jurnalist, premierul demis a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că „mai important este să-ți iubești țara”.

„Suntem în România și haideți să arătăm că suntem români, haideți să fim mândri că suntem români. De fiecare dată am încercat să ducem în derizoriu anumite lucruri. Vreți să duceți în derizoriu anumite realizări pe care acest guvern le-a făcut pentru România. Să știți că poate unii vorbesc foarte bine limba engleză și îi apreciez pe toți cei care vorbesc engleză, franceză, germană, orice limbă străină, dar țin mai puțin la această țară. În limba engleză se duc și spun foarte ușor la Bruxelles ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul, nu ceea ce de fapt ar trebui să susțină pentru această țară. Eu sunt un proeuropean convins, am fost europarlamentar nouă ani de zile, liderul delegației europarlamentarilor PSD în grupul socialiștilor și democraților europeni, dar de fiecare dată mi-am susținut țara și am obținut rezultate.


Faptul că vorbim mai bine sau mai puțin bine o anumită limbă străină eu cred că este relevant, dar mai relevant pentru români este ceea ce faci pentru ei și cu câtă demnitate reprezintă țara în țara ta, dar mai ales în afara granițelor țării”, a explicat Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul demis a precizat că încă nu și-a căutat un loc de muncă, pe motiv că nu a avut timp și l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis pentru că s-ar gândi mai mult la avantajele personale.

„Legat de locul de muncă, să știți că eu nu am avut timp ca domnul președinte să mă gândesc la locul de muncă sau unde mă întorc. Eu am muncit 24 de ore din 24 și șapte zile din șapte, nu am avut vacanțe, nu am avut timp liber. În momentul în care am avut o perioadă puțin mai lejeră din punct de vedere guvernamental, am mers în teritoriu ca să văd realizările din teritoriu, pentru că avem realizări. În spatele acestui guvern stau multe lucruri făcute pentru oameni și pentru comunitățile locale, fie că ne referim la pensii, salarii, medici, profesori, la comunitățile locale, PNDL 1, PNDL 2, CNI, Fondul de Dezvoltare și de Investiții. Deci, nu am avut timp să mă gândesc la un loc de muncă pentru că, spre deosebire de candidatul Iohannis, eu m-am gândit mai puțin la avantajul meu personal sau electoral și m-am gândit la ceea ce pot să fac pentru oameni până în ultima clipă, inclusiv sala polivalentă, inclusiv ultimele facturi pe PNDL, creșterea salariului minim pe economie. Pentru mine prioritățile au fost prioritățile pentru români și mai puțin pentru propria persoană”, a detaliat Viorica Dăncilă.

Totodată, premierul desemnat a adăugat că este convins că-și va găsi un loc de muncă pentru că „eu cred că am destulă experiență și sunt destule locuri unde pot să dovedesc că pot face performanță, așa cum am făcut și când am fost premierul României”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.