„Prometeu înlănțuit”, un spectacol despre lupta cu oprimarea și dictatura, la Teatrul...

„Prometeu înlănțuit”, un spectacol despre lupta cu oprimarea și dictatura, la Teatrul Național

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1660036074">

„În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluţionar” scria George Orwell în prima jumătate a veacului trecut, atât de frământată, iar teatrul naţional timişorean doreşte ca la trei decenii de la ieşirea în stradă a timişorenilor şi în memoria celor căzuţi în 1989, să ofere, prin spectacolele sale, un loc al adevărului, de regăsire şi evoluţie.

În acest context, teatrul invită publicul marţi, 17 decembrie, ora 19.00, în sala mare, la o reprezentaţie extraordinară a unui spectacol emblematic pentru lupta continuă a omului cu diverse forme de oprimare sau de dictatură – „Prometeu înlănţuit” după Eschil, pe un scenariu al reputatului regizor sârb Kokan Mladenović. Rolul titular îi aparţine lui Ion Rizea, căruia i se alătură o bună parte a actorilor teatrului naţional. Scenografia şi costumele sunt realizate de Marija Kalabić şi Irena Radišić, muzica spectacolului este compusă de Irena Popović, iar artistul video Lucian Matei, dar şi Lucian Moga, care a realizat conceptul de lumini, se alătură echipei.

Biletele pot fi procurate de la agenţiile teatrelor sau online, pe www.tntimisoara.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.