Migranți din Sri Lanka, veniți cu taxiul de la București, prinși în...

Migranți din Sri Lanka, veniți cu taxiul de la București, prinși în Timiș în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria

0
DISTRIBUIȚI

Deși erau solicitanți de azil în România, loc unde-și puteau găsi un loc de muncă și unde-și puteau clădi un viitor, patru bărbați din Sri Lanka au încercat să fugă spre Occident. Au fost prinși de polițiștii de frontieră de la Sânnicolau Mare, ieri, când intenționau să treacă ilegal în Ungaria.

Grupul format din patru persoane a fost reperat la ieșirea din Cheglevici. Mai aveau doar aproximativ 200 de metri până la frontieră, aflându-se într-un taxi condus de un român.


Au fost dați jos din autoturism și conduși la sediul Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare.

În urma verificărilor s-a stabilit că este vorba de patru pasageri, cetățeni străini, din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 21 și 44 de ani. Aceştia au declarat că au luat un taxi din Bucureşti până la frontiera cu Ungaria şi că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Italia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele vor fi  preluate de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.