Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad recunoaște că de aproape două luni...

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad recunoaște că de aproape două luni nu deslușește imaginile atacului sălbatic din centrul orașului. Ce scuză a fost găsită

0
DISTRIBUIȚI

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a transmis, astăzi, un comunicat de presă după apariția imaginile cu ”tocarea” unui tânăr în centrul orașului cu 51 de lovituri în șase minute de către mai mulți bodyguarzi, în care anunță că nu a putut face mai multe cercetări deoarece o plângere depusă nu îndeplinea … condițiile de formă.

Procurorii susțin că ”din cercetările efectuate până în prezent s-a conturat următoarea situație de fapt: În dimineaţa zilei de 29.12.2019, orele 05:30, în incinta ștrandului din municipiul Arad, pe fondul unei altercaţii generate de jignirea și agresarea fostei prietene, în timp ce era scos cu forța din interior, o persoană de sex masculin i-a aplicat agentului de pază mai multe lovituri cu un cuțit, inclusiv în zona abdominală, producându-i leziuni grave care i-au pus viața in primejdie si care au necesitat ulterior internarea de urgenţă a acestuia în Spitalul Clinic Judeţean Arad – Secţia Chirurgie, respectiv supunerea acestuia la o intervenție chirurgicală. Imediat după aceea, autorul agresiunii a părăsit zona în fugă. În continuare, victima, mai mulți agenți de pază și un client al localului l-au urmărit pe agresor, l-au ajuns din urmă, l-au imobilizat, i-au aplicat mai multe lovituri și au apelat Serviciul de urgență 112.


La puțin timp după aceea, un echipaj medical și un echipaj de poliție s-au deplasat la fața locului”.

Aceștia au anunța că la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a fost formulat un alt denunț cu privire ” la aceleași aspecte care fac obiectul dosarului penal menționat mai sus. Deoarece denunțul formulat nu îndeplinea condițiile prevăzute de art. 290 alin. 2 C.proc.pen. rap. la art. 289 alin. 2 C.proc.pen. (Denunțul trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.), s-a făcut aplicarea dispozițiilor art. 294 alin. 2 C.proc.pen., solicitându-se petiționarului completarea acestuia. Până în prezent petiționarul nu s-a conformat, în ciuda faptului că a fost citat de mai multe ori în acest scop”.

Deși au imaginile de aproape două luni și se vede clar cine sunt agresorii și ce s-a întâmplat în fața fast-food-ului, procurorii au anunțat că ”în același dosar se fac cercetări și sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, vizând modalitatea în care agresorul a fost imobilizat și agresat de persoanele care l-au urmărit. La data de 29.12.2019 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, fiind totodată administrate probe pentru lămurirea situației de fapt”. Adică se cercetează fapta, nicio persoană nefiind pusă sub acuzare până acum, la aproape două luni de la atac.  Dosarul este instrumentat de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Criminalistic, respectiv Poliția Municipiului Arad – Biroul de Investigații Criminale, care desfășoară activități în baza delegării procurorului de caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.