Cum arată trotuarele ”superbe” din centrul Timișoarei, lăudate de primarul Robu, după...

Cum arată trotuarele ”superbe” din centrul Timișoarei, lăudate de primarul Robu, după montarea primelor plăci. Reacția șefului de la Direcția pentru Cultură Timiș

1
DISTRIBUIȚI

dale trotuar

Primăria Timișoara se află în plin proces de reabilitare a trotuarelor din centrul orașului, marea majoritate fiind sparte pentru a putea fi duse cablurile aeriene în subteran. Nicolae Robu anunța, în luna februarie, că timișorenii vor avea parte de ”trotuare superbe” în zona centrală a Timișoarei, fiind vorba despre prima experiență de folosire a unor plăci mari pentru modernizarea lor.

Iată că muncitorii au reușit să monteze primele astfel de plăci pe str. Martin Luther, pe trotuarul de lângă Palatului Dicasterial. Mai multe imagini cu modul în care arată trotuarul au fost postate pe Internet, timișorenii fiind revoltați de ceea ce văd. Asta pentru că au fost folosite dale mari de piatră de culoare alb și albastru spre gri pentru pavarea trotuarului, care ies în evidență și prin modul în care sunt șezate.

”Frumos ca la Timișoara! Inspirat ca nuca-n perete!”, a scris pe Facebook Sorin Predescu, șeful Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

”Din seria Nu sunt foarte multe cuvinte de adăugat. Însă, ce este important de reținut: Palatul Dicasterial, construit între anii 1855-1860, proiectat ca sediu al administrației imperiale austriece a Banatului, în stilul renașterii italiene (imitând Palatul Medici din Florența), clădire în care funcționează în prezent Judecătoria Timișoara, Tribunalul Timiș și Curtea de Apel Timișoara, clasat actualmente ca monument istoric, a fost înnobilat în 2020 cu o pardoseală ce face cinste Cetății, orașului, viitoare CEaC în 2021, model des întâlnit în băile Contelui de Mercy (guvernatorul militar și civil al Banatului 1716 – 1734).


Minunată reconstituire istorică. Vrednici sunt”, a scris pe rețeaua de socializare și Andrei Condoroș, membru al Asociației Peisagiștilor din România, Filiala Timiș.

Foto: Facebook Andrei Condoroș

1 COMENTARIU

  1. Sa vedeti cum vor arata cind se vor scurge zoaiele cu rugina de la capacele de pe fundatia Dicasterialului
    Comportamentul acesta lipsit de o masura reala ar trebui analizat de psihiatrii. Cred ca a depasit faza de studiu a psihologului. Va dau citeva exemple:
    -fuga de verdeata. Distrugerea in totalitate a parcului din Pta Libertatii. Pta Libertatii o poti compara cu o curte de tigani plina cu betoane
    -dorinta de a fi privit ca cel mai destept, de a fi laudat non-stop.
    Sintetizind , primarul orasului este un om total artificial. Oare in termeni medicali cum se spune?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.