Horia Colibăşanu începe aventura revenirii acasă din Nepal. Coronavirusul a blocat planurile...

Horia Colibăşanu începe aventura revenirii acasă din Nepal. Coronavirusul a blocat planurile propuse iniţial în Himalaya

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Horia Colibăşanu / Facebook

Horia Colibăşanu a revenit în această primăvară în Munţii Himalaya, aşa cum a promis de anul trecut. Alpinistul timişorean dorea să deschidă o nouă rută câtre vârful Dhaulagiri dar autorităţile din Nepal nu au mai autorizat permise din cauza crizei cauzate de virusul COVID-19.

Timişoreanul, medic stomatolog de meserie, a ales să plece până la urmă în expediţia propusă deoarece şi o parte a echipei sale se afla deja în Nepal la mijlocul lunii.


Anul trecut el nu a reuşit să urce pe Dhaulagiri din cauza condiţiilor meteo. La doar câteva zile distanţă însă autorităţile din statul asiatic să anunţe închiderea sezonului alpin de primăvară. Mulţi alpinişti au abandonat toate obiectivele, dar Horia Colibăşanu a rămas cu obiective alternative alături de două fete din Timişoara (Ioana şi Andreea). Colibăşanu a primit permise doar pentru vârfuri mai mici iar în urmă cu două zile a escaladat Kalapathar (5.643 m).

„O victorie măruntă dar în condiţiile date, simt că dacă tot am ajuns sus, steagul merita să iasă din rucsac. Un efort fizic mult mai mic decat la 8000m+. Dar mult mai mare în prezenţa gândurilor pentru cei de acasă sau de pretutindeni”, a transmis Horia Colibăşanu pe pagina sa de Facebook.

Alpinistul a mai transmis că Nepalul se pregăteşte de o carantină severă deşi a înregistrat un singu caz de COVID-19. Pentru Colibăşanu urmează un drum lung către casă în noile condiţii cauzate de coronavirus şi va fi nevoit în ţară să intre în autoizolare. „Pare-se că va urma o altă aventură, aceea a întoarcerii acasă. Chiar dacă ca nu va fi asemănătoare celor 7 ani in Tibet, voi încerca să vă povestesc unde am ajuns, ce se întamplă şi cum se văd lucrurile din Asia.
Cu speranţa că nu va voi plictisi şi veţi rezista cu stoicism să nu ieşiti afară”, a mai notat cunoscutul alpinist bănăţean. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.