O româncă a murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, în Italia

O româncă a murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, în Italia

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe anunță că un cetățean român a murit din cauza COVID 19. Persoana se afla în Italia și avea și alte probleme de sănătate.

„În urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente”, a transmis MAE.

„Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19”, mai spune mesajul Ministerului Afacerilor Externe.

În țară, două noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate sâmbătă, în Constanța.


Este vorba de o femeie de 53 de ani, medic, și de soțul ei, un bărbat de 54 de ani. Bilanțul urcă la 99 de bolnavi, la doar un pas de scenariul 3.

UPDATE Primul român care a murit din cauza COVID-19 este o femeie de 80 de ani din Borșa, județul Maramureș. Acesta se afla în Italia pentru a-și îngriji sora bolnavă.

Primarul comunei Borșa, județul Maramureș, Sorin Timiș, a declarat pentru Mediafax că femeia moartă din Italia de coronovirus avea 80 de ani.

Femeia se afla în Italia pentru a-și îngriji sora în vârstă de 75 de ani, care suferă de o boală incurabilă.

„Sora ei a murit cu două zile înainte de cancer, iar ea a murit la spitalul din Monza, regiunea Lombardia”, aspus Sorin Timiș.

Întrebat dacă femeia era bolnavă, primarul a răspuns că „avea boli specifice bătrâneții”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.