Directoarea unei școli din București, prinsă în flagrant în timp ce primea...

Directoarea unei școli din București, prinsă în flagrant în timp ce primea mită 21.000 de euro

0
DISTRIBUIȚI

Directoarea unei școli din București a fost prinsă în flagrant de procurorii anticorupție, în timp ce primea mită 21.000 de euro. Banii fuseseră ceruți de cadrul didactic de la un om de afaceri drept comision pentru acordarea unui contract de lucrări de reabilitare a unității de învățământ.

„În perioada septembrie-octombrie 2019, în calitatea anterior menționată, inculpata Zanfir Carmen Elena ar fi pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a școlii, pentru ca, în schimb, să aprobe plățile către societate, precum și încheierea unui act adițional de prelungire a duratei contractului”, conform unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

În perioada septembrie 2019-14 aprilie 2020, directoarea ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranșe, dintre care ultima tranșă, 21.000 euro la data de 14 aprilie, când a fost prinsă în flagrant.

„Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art.


309 Cod de procedură penală”, arată DNA.

Miercuri, femeia urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.