Șeful Poliției Române: „Toleranța față de faptele anti-sociale este zero”. Peste 50...

Șeful Poliției Române: „Toleranța față de faptele anti-sociale este zero”. Peste 50 de amenzi după conflictele de stradă de Paști

1
DISTRIBUIȚI

Inspectorul general al Poliţiei Române, chestor principal Liviu Vasilescu, anunță că polițiștii au dat peste 50 de amenzi după conflictele de stradă înregistrate cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Totodată, Vasilescu a spus că infracționalitatea a scăzut cu 17% față de anul trecut.

„În ultimele 72 de ore, Poliţia a fost la datorie. Au acţionat 72.000 de ofiţeri din structuri. Pentru menţinerea climatului de ordine publică, poliţiştii au efectuat 848 de acţiuni. Au fost 24.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 14.000 pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare. Obiectivul nostru este de a fi alături de oameni. Tuturor ne este greu. Pentru cei care nu respectă legea, manifestăm toleranţă zero. Poliția Română a gestionat bine situaţiile apărute. La Hunedoara s-a dispus măsura arestării preventive față de patru persoane. La Săcele au fost reţinute opt persoane, la Bucureşti 11 persoane au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore”, a anunţat inspectorul general al Poliției Române, chestor principal Liviu Vasilescu.

Infracționalitatea a scăzut cu 17% față de anul trecut și cu 10 % față de anul 2018.


Trendul descendent se menține și în cazul infracțiunilor comise cu violență: scăderea este de 47 % față de anul trecut și de 21 % față de anul 2018.

Polițiștii au intervenit la aproape 10.000 de evenimente, din care 8.500 sesizate prin 112 și au dat 24.000 de sancținui, din care peste 14.000 pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare.

În ce privește conflictele de stradă de Paști, Vasilescu a anunțat patru persoane reținute în Hunedoara, opt reținute la Brașov și 11 în București. În cazul acestora, s-au dat peste 50 de sancțiuni, însă cercetările nu s-au terminat.

1 COMENTARIU

  1. „Toleranța față de faptele anti-sociale este zero” – mare grija, politache, ca asta ar insemna sa v-o luati in continuare. ceea ce face guvernul este anti-social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.