Ministrul Sănătății a anunțat amânarea măsurilor de relaxare care urmau să intre...

Ministrul Sănătății a anunțat amânarea măsurilor de relaxare care urmau să intre în vigoare la 1 iulie

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că a fost decisă amânarea măsurilor de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iulie.

„Recomandările specialiștilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor ATI, evoluția deceselor.


În ultimele două săptămâni, o parte din concetățenii noștri nu au respectat regulile și am văzut creșterea transmiterii comunitare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra etapă de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

El a mai spus că în perioada următoare, dacă vor fi rezultate favorabile timp de o săptămână, atunci vor putea fi anunțate noi măsuri de relaxare. Ministrul Sănătății a precizat că a participat la o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, și și Raed Arafat.

269 noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în România. De la începutul pandemiei în țara noastră au murit, în total, 1.634 persoane, și s-au vindecat 18.912, din 26.582 de cazuri confirmate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.