Viața ca-ntr-un film: folkistul Cristian Buică a lansat o nouă piesă din...

Viața ca-ntr-un film: folkistul Cristian Buică a lansat o nouă piesă din albumul Îndrăznește

0
DISTRIBUIȚI

Folkistul Cristian Buică a lansat un nou extras sonor din albumul lui actual Îndrăznește.

„Dragii mei fani, vreau să vă mulțumesc din tot sufletul pentru susținerea pe care mi-ați oferit-o în ultimii ani – grei pentru mine! Fără voi eram o biată frunză în bătaia vânturilor! Acum vă ofer cel mai proaspăt clip, creat de doamna Dalia Biraut – căreia îi mulțumesc frumos! – pe cântecul Viața ca-ntr-un film, orchestrat magistral de Horațiu Medveșan (Danny Horace), cântec pe care l-am furat din aripa lui Dumnezeu și la care țin foarte mult! Dumnezeu să vă-mbucure!”, spune artistul.

Cristian Buică s-a născut în 6 mai 1960 și a cântat începând de la vârsta de 14 ani.


În anul 1977 s-a înscris în Cenaclul „Atheneum” din Reșița, unde, cu ocazia unui turneu l-a cunoscut pe folkistul Mircea Florian, o personalitate marcantă a genului, care și-a pus amprenta asupra viitorului artist. Determinantă, însă, a fost întâlnirea cu Adrian Păunescu, cel care l-a remarcat la Festivalul „Baladele Dunării” de la Galați, moment în care și-a făcut și loc în Cenaclul Flacăra, de unde a fost nelipsit până la desființarea acestuia.

„Albumul Îndrăznește a apărut la sfârșitul anului trecut și a fost înregistrat în studioul Nak Music Studio pe orchestrațiile lui Horațiu Medveșan. Cântecul care deschide albumul (și are un intro deosebit!) l-am scris împreună cu poetul reșițean (atunci!) Mihai T Ioan, actualmente celebrul bucătar Uica Mihai! O altă piesă de pe album, Lacul – este pe textul lui Mihai Eminescu, iar celelalte texte aparțin lui Ion Chichere, Pompiliu Preotesoiu, Viorel Naidin și Dinu Olărașu“, spune autorul acestui disc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.