Alegeri locale în contextul COVID-19. Nicolae Robu: Optez pentru campanie făcută în...

Alegeri locale în contextul COVID-19. Nicolae Robu: Optez pentru campanie făcută în contact direct cu cetățenii

1
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Primarul Timișoarei optează pentru o campanie electorală făcută în contact direct cu cetățenii, însă precizează că deocamdată nu s-a luat o decizie cu privire la ce evenimente se vor putea organiza în această etapă, în contextul epidemiei de coronavirus.

„Încă nu este stabilit ce se va putea face și ce nu în campania electorală, în context Covid-19. În orice caz, eu optez pentru campanie făcută în contact direct cu cetățenii, așa cum am procedat de fiecare dată.


Eu nu vorbesc despre adversari, ci despre ce am făcut și despre ce vreau să fac și asta pentru că am despre ce, și din trecut, și din viitor! Cei ce n-au – și nicidecum nu tinerețea sau nenorocul în viață sunt cauza că n-au – vorbesc și ei, bieții, despre ce pot, adică: despre Robu”, a declarat, astăzi, primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Românii sunt chemați la urne în această toamnă, în 27 septembrie, ca să își aleagă autoritățile locale. Candidaturile se depun între 7 și 18 august, iar campania electorală ar urma să înceapă cu 30 de zile înainte de data scrutinului, pe 28 august.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că deocamdată este prematur să se discute despre o posibilă amânare a alegerilor locale. El a precizat că se poate face o campanie electorală prin evitarea adunărilor publice, prin evitarea contactului direct și apropiat cu cetățenii, se poate face campanie în spații deschise,  în online, iar secțiile de votare se pot organiza astfel încât să nu se transmită virusul.
Pe de altă parte, tot anul acesta ar putea avea loc și referendumul „Fără penali în funcții publice”, 23 august fiind data înaintată de social-democrați. De asemenea, alegerile generale ar putea avea loc în iarnă, deocadamdată nu s-a stabilit o dată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.