La Ripensia au continuat plecările, dar se aşteaptă şi primul „import”. Roş-galbenii...

La Ripensia au continuat plecările, dar se aşteaptă şi primul „import”. Roş-galbenii vor face testarea COVID-19 şi îşi ştiu locaţia de cantonament

0
DISTRIBUIȚI
Andrei Tînc, în roşu-galben, central stânga în imagine

Ripensia Timişoara s-a mai despărţit de un jucător „bătrân”. De această dată e vorba de stoper-ul Andrei Tînc, căruia nu i s-a mai propus un nou contract. În altă ordine de idei însă, conducerea roş-galbenilor aşteaptă în perioada următoare şi întăriri. Primul venit va fi un jucător din Serbia.

„Ripi” a ajuns la şase plecări în această vară. După Moldovan, Chera, Monea, Lungu şi Hecsko, a venit rândul lui Tînc (35 ani) să părăsească gruparea din Fabric. Plecarea sa nu e foarte surprinzătoare, în condiţiile în care roş-galbenii îşi doreau o întinerire a lotului iar el era cel mai în vârstă component. De asemenea, ripensiştii se aşteptau la evoluţii mai bune din partea sa. C.V.-ul lui, care cuprinde şi meciuri în elită pentru CFR Cluj, atrase şi atenţia concitadinei ASU Poli înainte ca acesta să aleagă unde-şi continuă cariera.


Tînc a venit la Ripensia din partea a doua a sezonului 2018-19 şi a adunat în total 27 de prezenţe în B pentru roş-galbeni.

„Intenţia noastră e de a aduce jucători mai tineri şi mai valoroşi. Am suferit mult în zona defensivă şi trebuie să facem ceva”, ne-a spus preşedintele Dumitru Mihu. Ripensia va trebui astfel să-şi aducă şi fundaşi obligatoriu. Mihai Hecsko evoluat şi el în centrul defensivei iar din flancul drept a dispărut Caius Lungu, Mihu recunoscând că în cazul acestuia, deşi era „peste 30”, despărţirea nu era dorită şi de club. Lungu mai avea contract, dar totodată şi-a activat o clauză şi a semnat liber cu Reşiţa. „Şi-a dorit mai mult, zice el”, a adăugat Mitică Mihu. Până acum singura noutate în lot confirmată e revenirea portarului Haralambie Mociu (din împrumutul la Suceava), dar din această seară e aşteptat la Timişoara un jucător sârb, care mai întâi va susţine probe. Alţi jucători, inclusiv străini, vor sosi în cursul săptămânii viitoare.

Teste COVID-19 şi stagiu la Buziaş

Ripensia se va reuni luni, 6 iulie. O parte a jucătorilor au efectuat vizita medicală iar în dimineaţa zilei de 6 iulie o vor face şi restul componenţilor, cei din afara oraşului. Tot în ziua reunirii se vor efectua şi testele pentru depistarea noului coronavirus. Fără rezultatele acestuia jucătorii nu ar putea intra în cantonament sau evolua în amicale, dar nici nu s-ar putea pregăti la comun, ci doar în grupe sub zece persoane. Se speră ca marţi rezultatele să fie negative în corpore pentru a începe şi pregătirea normală. Testele se vor repeta la o săptămână distanţă.

„Ripi” şi-a stabilit un stagiu centralizat între 15 şi 20 iulie. Până acum nu se ştia exact locaţia cantonamentului. S-a optat până la urmă pentru Buziaş, mai aproape de casă, în detrimentul Haţegului (Sântămăria-Orlea, jud. Hunedoara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.