USR anunță planul de digitalizare a Primăriei Timișoara: „Domnul Robu s-a comportat...

USR anunță planul de digitalizare a Primăriei Timișoara: „Domnul Robu s-a comportat ca un director de muzeu, nu ca un primar. În digitalizare nu a făcut nimic”

7
DISTRIBUIȚI

O primărie transparentă, „de sticlă”, debirocratizată, cu cetățeni care se implică în deciziile importante ale administrației. Este viziunea candidatului Alianței USR PLUS la Primăria Timișoara cu privire la digitalizarea administrației publice locale.

Dominic Fritz a prezentat, astăzi, un plan în patru pași care să îi susțină viziunea cu privire la introducerea tehnologiei în desfășurarea activității primăriei.

„Avem o primărie în care lucrurile încă funcționează ca acum 20 de ani. (…) Am venit la conferință cu un obiect muzeal și cu unul al viitorului, o tabletă. (…) Domnul Robu s-a comportat mai degrabă ca un director de muzeu decât ca un primar. Știu că mulți spun că măcar a făcut ceva. În domeniul digitalizării nu a făcut nimic. Pagina web a primăriei este aceeași pagină de acum 18 ani, s-a făcut în anul 2002. Și acest calculator tot din anul 2002 este. Monitorul primăriei îl știm, chiar dacă nu îl citim. E un pdf alb-negru, așa cum au zis oamenii, (…) cum era ziarul «Scânteia» în trecut, (…) cu fotografia iubitului conducător pe fiecare pagină”, a declarat Dominic Fritz, în cadrul conferinței de presă susținută astăzi.

În opinia contracandidatului actualului primar al Timișoarei, digitalizarea primăriei înseamnă: transparență – pentru prevenirea risipei și coruptiei.


„Vrem o primărie «de sticlă». Principiul este ca dumnevoastră să știți exact ce se lucrează în primărie, ce se face cu banii dumneavoastră, ce proprietăți are primăria ș.a. O să lucrăm la un fel de declarație de avere a Primăriei Timișoara publicată pe net. O să facem publice toate contractele de achiziții, anexe, deconturi”, a explicat Fritz.

Digitalizare mai înseamnă, spune Fritz, debirocratizare, implicarea cetățenilor prin participare în deciziile importante – introducerea unui sistem prin care cetățenii vor putea da calificative funcționarilor publici – și transformarea Timișoarei într-un „smart city adevărat”, adică folosirea tehnologiei moderne pentru managementul inteligent al orașului în gestionarea traficului, a mijloacelor de transport în comun, deșeurilor sau a iluminatului public.

„Pentru toți cei care nu folosesc internetul în mod obișnuit, mesajul meu este că nu am venit să ridicăm noi bariere, ci să vă ușurăm viața, dar în continuare toate cererile, tot ce aveți nevoie o să fie posibil și pe hârtie. O să folosim câștigurile de eficiență prin digitalizare în folosul vostru printr-un ghișeu unic online cu care putem să venim și în cartiere, unde cetățenii pot veni spre funcționarii primăriei”, a mai spus Fritz.

În opinia sa, pentru implementarea proiectului se vor folosi fonduri europene, iar în doi ani se vor putea piune în aplicare principalele măsuri de transparență prezentate.

7 COMENTARII

  1. Până la Primăria ,,de sticlă” din viitor, voi ar trebui să faceţi ceva în prezent şi să dovediţi că meritaţi să ajungeţi să conduceţi oraşul. Dacă spuneţi fără penali, voi aţi auzit cumva că în România se fură şi este corupţie? Hoţia şi corupţia sunt fapte penale şi toată lumea şi în primul rând partidele politice trebuie să acţioneze împotriva lor. Voi nu aţi vorbit, nu aţi sesizat şi nu aţi făcut nimic împotriva acestor fapte sau împotriva oamenilor cere le fac. Doar lozinci de tip comunist ,,fără penali” dar nu faceţi nimic pentru prinderea acelor penali.

  2. Esti copil, ce pot face daca nu sunt votati si nu au majoritate in parlament, si pe langa asta le mai pun bete in roate si judecatorii de la CCR, Votati in numar mare daca vreti schimbare.

    • Un partid parlamentar poate face multe şi dacă nu are majoritate. De exemplu U.D.M.R. care e acum pe jumătatea USR în parlament. Iar conducerea ţării nu se rezumă doar la parlament. Au avut şi bani. Câte milioane a primit de la buget USR ? Dar nu ştiu ca în concret să fi sesizat o hoţie sau o ilegalitate legată de lozinca ,,fără penali”.

  3. Numai gargara, populisme și nimic concret. In afara de faptul ca vin cu lozinci și ca sunt foarte agresivi vizual, sunt ca apa rece. Total necredibili.

  4. Cu digitalizarea au perfecta dreptate.

    Am facut o sesizare pe primariatm.ro acum 1 luna si jumatate. Eu intelesesem ca este la fel ca atunci cand se depune hartie la camera 12: primesti numar de inregistrare si raspuns in 30 de zile. Nu am primit raspuns dupa 1 luna si jumatate. Bataie de joc la adresa cetateanului cu primaritm.ro !

  5. Mai este și Partidul Verde ca varianta cred pe lângă USR . PNL e dezastru , stau ca hienele și așteaptă sa se înfrupte din banul public încă un mandat , PSD ne vinde cu totul in câteva zile dacă câștiga, face conferința de presa și arată cu degetul la Iohanis ca e Neamț și Arafat ca e musulman . Poate apar candidați individual cu potențial cu toate ca mafioții ăștia de la putere ii mănâncă pe pâine . Sunt in stare sa trimită politia sa planteze droguri și tot felul de abordări mafiote desprinse din filme . Doamne-ajuta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.