CCR a stabilit că nu există conflict constituțional în privința moțiunii de...

CCR a stabilit că nu există conflict constituțional în privința moțiunii de cenzură depuse de PSD

0
DISTRIBUIȚI

Curtea Constituțională a României a respins, marți, cererea primul-ministru Ludovic Orban şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitatea în care s-a înregistrat moțiunea de cenzură.

În urma deliberărilor, CCR a decis, cu unanimitate de voturi, să respingă cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat și prezentat Moțiunea de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată.


Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

Potrivit CCR, doi membri ai Curții, fiind de acord că nu există conflict juridic de natură constituțională, au apreciat că cererea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică premierului și președinților celor două Camere ale Parlamentului.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.