Muzică fusion născută în Banat: Marius Pop și Cristi Iakab au lansat...

Muzică fusion născută în Banat: Marius Pop și Cristi Iakab au lansat crâmpeie sonore din concertul susținut pe scena festivalului de jazz de la Gărâna

0
DISTRIBUIȚI
Marius Pop Band, înaintea concertului lor de la Gărâna Foto: Facebook

Unul dintre recitalurile care au delectat pe deplin publicul prezent în această vară la festivalul internațional de jazz de la Gărâna a fost cel susținut de Marius Pop Band – formulă alcătuită din Marius Pop și membri ai Cristi Iakab & The Road Band – eveniment care a revenit în atenția melomanilor prin lansarea unui material filmat la fața locului pentru piesa „Isolation“. Recent, artiștii care au repurtat un succes considerabil cu această ocazie au revenit în atenția melomanilor cu o nouă compoziție extrasă din acel concert, „New Hope“, care are parte de o variantă de studio produsă de Rootz Music Studio.

Marius Pop a intrat recent în componența celebrei formații Celelalte Cuvinte, care îl are ca solist vocal pe tatăl său , Călin Pop.


Artistul s-a născut la Reșița și a început să cânte la chitară la vârstă de nouă ani. Crescând într-un mediu în care muzică era nelipsită, cântatul la chitară s-a dovedit a fi o alegere firească. La 13 ani, Marius a început să cânte cu Graal, prima sa trupă, iar printre realizările sale remarcabile s-au numărat câștigarea marelui premiu al festivalului de jazz de la Sibiu (împreună cu Ovidiu Cristian din Desperado) locul trei la evenimentul Ziua Chitarelor jurizat de celebrul artist Greg Howe sau premiul „Jaden Rose” la concursul Guitar Idol.

Născut la Reşiţa, Cristi Iakab a devenit atras de muzică încă din copilărie. După ce a petrecut câţiva ani în Elveţia, unde a început să cânte în diverse trupe, în 1996 s-a întors în ţara noastră și a fost membru fondator în trupa Screaming Heads, o formație cu mesaj și atitudine care la vremea aia se adresa prin stil unui val nou de ascultători. De-a lungul anilor artistul a mai colaborat în proiectele Pentru Voi, Verbys sau Conexiuni (unde a cântat alături de chitaristul Marius Pop), iar cu 20 de ani în urmă a fondat trupa Cristi Iakab & The Road Band.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.