Robin and the Backstabbers au adus un „Soare cu dinți” la concertul...

Robin and the Backstabbers au adus un „Soare cu dinți” la concertul lor din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Seria de concerte derulate sub genericul Overground Days, a debutat vineri seara în curtea Faber cu recitalul celor de la Rockabella și Robin and the Backstabbers, spectatorii care au asistat la acest eveniment având parte de o seară agreabilă, chiar dacă grație respectării normelor în vigoare concertele nu mai se desfășoară după tiparele clasice.

Încă din prima piesă a recitalului, Robin and the Backstabbers au adus un „Soare cu dinți“ (titlul unei binecunoscute piese ale trupei)  la Timișoara, loc unde formația bucureșteană care în acest an împlinește zece ani de activitate a avut dintotdeauna „priză“. Și asta pentru că fiecare recital susținut în orașul de pe Bega de către ei a avut parte de un public fidel, care cântă alături de muzicieni piesele incluse pe cele trei material ediscografice editate până acum de ei. Așa s-a întâmplat și ieri seară, când deși spectatorii au stat cuminței pe scaune, atmosfera a fost una plăcută, iar energia pozitivă emanată de cei aflați pe scenă a fost molipsitoare.

Chiar dacă din punct de vedere strict stilistic muzica celor de la RATB nu sclipește într-un mod deosebit, adevăratul „magnet“ al trupei constă în „povestea“ lor.


Care este alcătuită din texte șmechere având ca inspirație creația celui mai important poet simbolist român , George Bacovia. Sau compoziții bine construite. Un alt amănunt care face ca recitalurile lor să fie interesante este plăcerea care se citește în ochii celor aflați pe scenă atunci când se prezintă în fața publicului, iar aceste ingrediente reușesc să le confere celor de la RATB un statut special în eșichierul de pop rock melodramatic în care s-au inclus.

Din păcate., cea de-a doua zi a evenimentului , care ar fi trebuit să se desfășoare sâmbătă 19 septembrie cu recitalurile E.M.I.L. și Melting Dice a fost anulată din cauza faptului că unul din membrii  âtrupei E.M.I.L are o problemă medicală. Una peste alta, spectatorii prezenți ieri seară la Faber, au rămas cu amintirea a două concerte adorabile într-o curte așijderea, aceasta din urmă dovedindu-se a fi un spațiu cât se poate de interesant pentru scena locală de evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.