Alin Nica despre USR: „Fierbințeala campaniei electorale unora le ia mințile, dar...

Alin Nica despre USR: „Fierbințeala campaniei electorale unora le ia mințile, dar sper să își bage picioarele în apă rece și să revină la vocea rațiunii”

3
DISTRIBUIȚI

Liderul interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a declarat, astăzi, că își dorește alianțe și în județ cu USR PLUS, nu doar la Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș, dar că nu înțelege de ce reprezentanții USR PLUS sunt atât de interesați de funcții.

„Am două întrebări pentru USR, pentru că am văzut această bâlbă, zarvă, discuții interminabile. Eu nu am timp de chestiuni din acestea politice, precum ați văzut am mers la București să rezolv proiectele Timișului, las disputele politice și mizele mici pentru politicienii care nu au altă treabă de făcut. Dar am două întrebări pentru USR: de ce nu vor să facă alianță cu PNL peste tot în județ și fac alianțe cu orice alt partid mai puțin PNL pentru că nicăieri unde au primari, ei nu doresc să facă alianță cu PNL. Nu doresc să pună viceprimari de la PNL și am văzut că nici în Timișoara. A doua întrebare: de ce îi preocupă atât funcțiile? Negocierile au avut două componente: alianță peste tot în județ pentru că e ilogic să te aliezi pe sărite sau doar în anumite locuri și agrearea programului comun de guvernare locală.


Pe partea de un program comun, am ajuns rapid la un consens, chiar am semnat acel protocol de unul singur și acum sunt acuzat că nu vreau să semnez nu știu ce fițuică. Protocolul pe proiecte l-am semnat încă acum o lună de zile și am așteptat de la colegii de la USR să rezolvăm chestiunea aceea cu alianța în județ. Pentru noi este foarte important ca toată populația județului să beneficieze de această alianță de dreapta. Mi se pare și mie că e un fel de șantaj, dar, sincer, nu vreau să comentez aceste atitudini ostile la adresa noastră din partea celor de la USR. Cred că fierbințeala campaniei electorale unora le ia mințile, dar sper să își bage picioarele în apă rece și să revină la vocea rațiunii și vocea rațiunii înseamnă că trebuie să te gândești la toți locuitorii județului și nu doar la felia ta de tort. Eu am fost votat și am câștigat alegerile în 72% din localitățile acestui județ, inclusiv Timișoara, și ar fi absurd să îi exclud pe cei din cele 71% din localitățile care ne-au dat votul doar pentru a satisface pretențiile unor parteneri care nu sunt corecți față de noi și nu ne privesc cu aceeași deschidere cu care i-am privit noi la început”, a afirmat Alin Nica.

Președintele interimar al PNL Timiș a mai precizat că la Biled, Lenauheim și Giulvăz le-a cedat celor de la USR PLUS posturile de viceprimari, dar tot ce au obținut au fost o susținere la Giulvăz, iar USR PLUS va susține candidatul PNL la Margina.

„În ceea ce privește Timișoara și Consiliul Județean, acolo ne-am înțeles pentru împărțirea pozițiilor, nu e nicio noutate. Însă noi solicităm ca peste tot unde putem constitui majorități între PNL și USR să o facem împreună și nu separat, cu alte combinații. Nu înțeleg ce vrea USR. Ori nu înțelege el, e grav dacă nu are experiență și nu înțelege că trebuie să facem alianță pentru oameni peste tot și nu pe sărite. Am să fac un anunț legat de negociere în maxim 48 de ore”, a mai spus Alin Nica.

3 COMENTARII

  1. Sa-l reanimeze cineva pe domnul Nica si sa-i spuna ca aici nu mai sef de trib cum era la Dudesti. E nevoie de alta stofa penteu pozitia pe care se afla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.