Fritz despre negocierile PNL-USR: „Este un impas nefericit care pe mine mă...

Fritz despre negocierile PNL-USR: „Este un impas nefericit care pe mine mă frustrează”. De ce crede că a devenit incomod pentru liberali

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a vorbit, astăzi, despre stagnarea negocierilor dintre USR PLUS și PNL pentru guvernarea locală la Interviurile Hotnews.ro LIVE. Întrebat despre scandal, edilul-șef al orașului a precizat: „Nu aș spune că este un scandal, este un impas nefericit care pe mine mă frustrează. Am avut o experiență nu neapărat încântătoare cu negocierile cu PNL. Niciun partid nu are majoritate nici în CJ, nici în CL, așa că din start era clar că ne trebuie o majoritate stabilă, dar din păcate pentru CJ PNL ezită, s-au tot răzgândit. Nu vor să închidă acest parteneriat la județ. Am citit în presa locală că au o înțelegere informală cu Pro România ca să aștepte până după alegeri și să facă un parteneriat cu ei”, a spus Fritz.

Primarul a mai precizat că tocmai de aceea a vrut să voteze măcar viceprimarul USR-PLUS și că al doilea loc de viceprimar rămâne liber până când PNL se decide dacă vrea o majoritate cu USR PLUS și la CJT.

„Nu înțeleg de ce de săptămâni întregi PNL tot trage de timp și se răzgândește. Să spună pe față că nu vor și au alte opțiuni.


Alin Nica spune să mai așteptăm. Ei vor doi vicepreședinți la CJ și USR să aibă doi viceprimari. Eu nu vreau, nu face bine puterea absolută, oamenii nu au votat pentru asta. Nu mi se pare o soluție corectă față de cetățeni și refuz să facem o înțelegere în care județul să fie guvernat monocolor de PNL pentru că nu acesta a fost rezultatul alegerilor. Nu am avut și nu am nicio înțelegere cu PSD, dincolo de apelul de a vota pentru viceprimar. Sunt un om zâmbitor, nu naiv, așa că am luat în calcul că partenerii noștri nu joacă cu toate cărțile pe masă. Nu am avut ani de negocieri cu alte partide”, a afirmat Dominic Fritz la Interviurile Hotnews.ro LIVE.

Primarul este de părere că a devenit incomod pentru liberali. „Am oprit deja două licitații unde cineva își făcuse calcule că le va câștiga, am tăiat sporuri. Încă nu am dat pe cineva afară, am retras din atribuții. Bineînțeles că vor urma restructurări și schimbări legate de personal. Timișoara a fost guvernată opt ani de PNL și nu e nimeni încântat că acum sunt eu primar”, a spus Fritz.

Întrebat dacă mai are încredere în PNL, primarul Timișoarei a răspuns: „Trebuie să fac o majoritate, nu am de ales. Am încredere că în patru ani se poate construi ceva și cu PNL, dar e clar că încrederea vine cu o porțiune mare de prudență și vor fi mulți pași de verificare reciprocă. Pe partea de CJT, PNL ezită. Cumva nu vor să închidă acest parteneriat la județ. E foarte simplu să testăm această ipoteză, să votăm mâine un vicepreședinte PNL la CJT și altul de la USR PLUS. Trebuie să încheiem majorități stabile sau să ne spună pe față că nu vor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.