„Inima muzicii” și „Opera, de la clasic la contemporan”, spectacole online de...

„Inima muzicii” și „Opera, de la clasic la contemporan”, spectacole online de neratat

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Miltonia din Timișoara vă invită să participați la spectacolul „Inima Muzicii”, începând cu data de 30 noiembrie 2020, ora 20.00, pe site-ul miltonia.ro.

„Muzica este arta combinării notelor în succesiune și simultan într-o formă plăcută estetic, organizarea ritmică a acestor note și integrarea lor într-o lucrare completă. Lăutarul este un muzicant popular care cântă la un instrument cu coarde, de obicei într-un taraf. Cuvântul lăutar vine de la instrumentul muzical cu coarde numit lăută. În prezent cuvântul lăutar se referă și la alte categorii de muzicieni, precum interpreții vocali. Spectacolul Inima Muzicii pleacă de la asumarea muzicii ca prezență fundamentală în spiritualitatea românească.


Doinele, horele și baladele l-au însoțit pe român în marile momente ale existenței sale, muzica fiind expresia bucuriei de a trăi, dar și melancolia nesfârșită a rotirii și rostirii sufletului său în aceasta lume pieritoare. Spectacolul reflectă lumea lăturărilor de la sate, adepții unui repertoriu tradițional, în opoziție cu lumea muzicanților de la oraș, deschiși și spre jazz, cafee-concert sau muzică ușoară”, au transmis organizatorii.

Un alt spectacol pus la cale de Asociația Miltonia din Timișoara este „Opera, de la clasic la contemporan”, în data de 1 decembrie 2020, ora 20.00, de asemenea pe site-ul miltonia.ro.

Piesa este compusa de Aaron Garber și interpretata de doi soliști si doi pianiști (patru mâini). Aaron Garber este directorul artistic al evenimentului, iar Melia Garber este una dintre pianiste. „Prin acest proiect urmărim sensibilizarea comunității prin derularea unei  campanii de conștientizare a valorilor culturale locale si internaționale precum și constituirea unui cadru de cooperare între Primăria Timișoara și agenții locali și internaționali în scopul întăririi relațiilor de colaborare intre operatorii culturali din Timișoara și străinătate prin facilitarea de schimburi de experiență”, au transmis organizatorii.

Ambele proiecte sunt cofinanțate de Consiliul Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.