„Noaptea Muzeelor” va avea loc mai mult online, din cauza pandemiei. Ce...

„Noaptea Muzeelor” va avea loc mai mult online, din cauza pandemiei. Ce evenimente au programat muzeele din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

„Noaptea Muzeelor”, eveniment cultural european la care România participă de 16 ani, se va desfășura în acest an în bună parte online, din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Complexul Muzeal Arad participă la ediția din acest an sâmbătă, 14 noiembrie, între orele 18.00 și 23.00, interval în care va posta pe pagina de Facebook a instituției filme de prezentare a expozițiilor și a patrimoniului muzeal, realizate recent de specialiștii muzeului. Expozițiile muzeului sunt deschise în continuare publicului, în intervalul 9.00 – 13.00 și 14.00 – 17.00, cu respectarea măsurilor de protecție stabilite, accesul fiind limitat la un număr de șase persoane simultan.

La Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Noaptea Muzeelor va debuta la ora 15.00, cu vernisajul online al expoziției „Restituiri istorice – 2020”, o incursiune în laboratoarele muzeului, în care restauratorii și conservatorii reconstituie artefacte valoroase descoperite pe șantierele arheologice sau în mod întâmplător.


Evenimentul va continua cu un recital susținut de grupul de muzică medievală transilvănean „Cimpoierii”, care va putea fi ascultat în cursul după-amiezii.

Muzeul Cineastului Amator din Reșița va prezenta, cu ajutorul unui material video, ineditele obiecte din colecție,  expoziția intitulată „Din arta fotografului U.D.R. Hermann Hell” – o selecție de fotografii realizate între anii 1945 și 1955, și expoziția „Fușăraie”, care aduce în fața publicului obiecte decorative artizanale făcute clandestin de meșteri în uzinele reșițene, dar și la ordinul șefilor, pentru oficialitățile de la București. Și Muzeul Județan de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș va prezenta secvențe din istoria Banatului montan.

Muzeul de Artă Timișoara își așteaptă vizitatorii între orele 18.00 și 21.00 cu cele cinci expoziții permanente dar și cu multe alte surprize, între orele 16.00 și 20.00. Ora de intrare a ultimului vizitator este 19.30, iar vizitarea expozițiilor este gratuită. Și Muzeul Național al Banatului va avea deschise expozițiile temporare de la bastionul Theresia, care prezintă lucrări de grafică, picturi, evoluția cetății Timișoara, patrimoniul din cartierul Elisabetin, expoziția de artă „Secunda mare” vernisată în 14 noiembrie,  cu acompaniament de muzică veche și reconstituiri istorice, expoziția de caricaturi a lui Ștefan Popa Popaʹs, iar Casa Bredicenilor din Lugoj, o ilustrare a memoriei și culturii lugojene, va putea fi vizitată începând cu ora 18.00, intrarea fiind permisă până la ora 20.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.