Peste 300 de persoane, interesate de postul de city-manager la Timișoara, inclusiv...

Peste 300 de persoane, interesate de postul de city-manager la Timișoara, inclusiv un român din Caraibe

1
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, a dezvăluit în această seară că pe adresa Primăriei Timișoara au fost trimise peste 300 de CV-uri ale unor persoane interesate de postul de administrator public al orașului.

„Am primit 309 CV-uri de la candidați pentru poziția de city-manager. Sunt oameni din Timișoara, sunt oameni din Timișoara, din toată țara și oameni din diaspora, nu pot să dau o locație exactă, dar a aplicat și un român care stă pe o insulă din Caraibe, și care vrea să se întoarcă în țară pe acest post. Sunt foarte optimist că vom găsi cel mai bun administrator public pentru Timișoara”, a spus primarul pe pagina sa de Facebook.

Acesta speră că de acum în colo competiția va duce la progres în administrația publică. „Recunosc că am emoții mixte citind toate aceste CV-uri. Am un sentiment de optimism, cât de mulți oameni faini vor să contribuie, caută o nouă provocare în administrația publică din Timișoara. Recunosc că sunt fericit că există această încredere că, cu mine și cu echipa mea, putem să construim aici. Dar în același timp sunt furios. Cu cât mai multe CV-uri de acest gen citesc devin furios, pentru că îmi dau seama cât de mult a pierdut și pierde în continuare țara asta, pentru că nu suntem în stare să avem o administrație publică bazată pe un simplu principiu: competiția. Nu avem o administrație publică deschisă cu adevărat pentru toți acești oameni, unii din alte instituții publice, dar majoritatea din privat. Și mă întreb de ce nu reușim să atragem mai mulți oameni buni în administrația publică. Eu cred că dacă ne uităm la cum funcționează această țară, acolo este boala cea mai mare, că nu există competiție adevărată în recrutarea oamenilor care să lucreze în administrația publică.


Eu sunt absolut sigur că voi găsi cel mai bun city-manager citind aceste CV-uri. Problema este că în mod normal nu avem o competiție adevărată, ci avem partide vechi care au pus mâna pe toate instituțiile publice. Și îmi pare rău să spun că nu vorbim doar de PSD, ci și de PNL, ați văzut ce s-a întâmplat la Apele Române Mureș, și e doar un caz din multe. Avem oameni puși pe pile, amante, nepoți, oameni pentru care singurul criteriu a fost că au ceva legătură de partid. Consecința acestui mod de a recruta oameni este mediocritatea. Nu spun că nu există și oameni buni în administrație, dar în momentul în care nu avem o competiție adevărată, rezultatul este mediocritatea. Acolo unde atragem oameni mediocri avem rezultate mediocre, și avem o țară în care banii publici nu sunt cheltuiți de cel mai bun manager, ci de cel mai loial om de partid. Mă întreb cum ar arăta țara asta dacă am reuși în administrația publică să avem competiție, să atragem cu adevărat oamenii cei mai buni”, a mai spus Dominic Fritz.

„Eu știu foarte bine că USR PLUS nu este perfect, și acolo sunt doar oameni, este doar o oglindă a societății, cu oameni buni și oameni răi. Dar un lucru e sigur, și asta vă spun din propria mea experiență: nu există acest sistem de nepotism și de recrutare sistematică a mediocrității în USR PLUS. Pe mine nu m-a sunat nimeni, absolut nimeni, nici înainte de alegeri, nici de când am devenit primar, să-mi spună că trebuie să-l angajez pe ăla sau pe ăla, sau că uite, ea a lipit multe afișe, trebuie să-i găsești un job. Nimeni, nu am primit astfel de apeluri, și nici nu ar îndrăzni niciun coleg să facă astfel de apeluri, pentru că noi nu suntem interesați să recrutăm colegi, ci oamenii cei mai buni care să facă ce vrem să facem, lucrurile pentru care am fost votați. Știu că au intrat câțiva oameni în ultimul timp în USR PLUS, poate în speranța de a obține un job în administrația mea, sunt și unii care sunt refuzați, pentru că noi simțim că au intrat chiar cu astfel de speranțe. Dar eu spun foarte clar, dacă crezi că ai nevoie să intri în USR PLUS pentru că altfel nu m-ai convinge că ești bun, atunci mai bine nu intra. Și oricum n-o să câștigi niciun concurs, dacă crezi că asta m-ar convinge, nu mă interesează dacă ai sau nu carnet de partid, mă interesează dacă ești sau nu ești bun, dacă vrei sau nu vrei să faci treabă. Politica e altceva, normal că vrem membri, mulți, activi, implicați, dar nu amestecăm administrația publică cu implicarea în partid. Și dacă reușim măcar parțial să schimbăm chestia asta în România, să separăm viața politică și profesionalismul în administrația publică, atunci țara asta o să înflorească”, este de părere edilul-șef.

1 COMENTARIU

  1. Frumos , foarte frumos chiar acest mesaj ! Darrrr, nu prea ne incalzeste că e frig in case, desi ne avertizai cate solutii fara numar are Viceprimarul legat de Colterm si alte probleme de infrastructura.
    Cât despre Raoul Trifan, imberbul cu tupeu nemasurat ce se vrea Senator de Timis in conditiile.in care se laudă mare ex-manager, dar n-are nici măcar o facultate… Sa ma ierte Dzeu. Fălcoi era zece clase peste !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.